Gikk glipp av kampen mot Arsenal på grunn av fødsel

Andy Robertson er langt fra sikker på om to gode landskamper for Skottland er nok til at han får starte mot Manchester City på lørdag.

6. sep 2017 kl 08.49 Einar Kvande

Før helgen ble Andy Robertson den første Liverpool-spiller til å score mål for Skottland siden Kenny Dalglish. Sommerkjøpet fra Hull har faktisk spilt mer for Skottland enn for Liverpool så langt denne sesongen.

Robertson var ikke i troppen i 4-0 seieren over Arsenal fordi han var tilstede under fødselen da hans første barn kom til verden. Nå håper han imidlertid å ta igjen det tapte mot Manchester City.

– Det var godt å få spilt to hele kamper for Skottland denne uken, hvor jeg synes både laget og jeg selv gjorde gode prestasjoner, uttaler Robertson til The Scotsman.

– Nå handler det om å reise tilbake og forberede seg til den store kampen mot Manchester City.

– Jeg må fokusere på rehabilitering, og forhåpentligvis vil jeg være i managerens planer til helgen. Konkurransen er selvfølgelig hard. Alberto Moreno har vært strålende denne sesongen, og jeg synes jeg har gjort det bra selv når jeg har fått sjansen. Hele laget har spilt bra, og vi er fortsatt ubeseiret. Forhåpentligvis fortsetter det slik. Vi har en god bredde i troppen, og har fått inn Alex Oxlade-Chamberlain, som er et godt kjøp for oss.

Forberedt på rotasjon

– Det blir vanskelig å gjøre venstrebackplassen til min, men manageren har gjort det klart at det blir rotasjon med alle kampene vi skal gjennom. Selv på dette stadiet av sesongen har det vært 2-3 forandringer på laget til hver kamp. Du må være en del av det, selv om du ikke liker å sitte på tribunen. Jeg syntes jeg spilte ganske bra mot Crystal Palace, men så gikk jeg glipp av kampen mot Arsenal av personlige årsaker.

– Guttene gjorde en god kamp, så det blir hardt å komme inn i startelleveren, men jeg kommer til å reise til Manchester City i håp om at jeg er i managerens tanker.

– Jürgen Klopp er i en klasse for seg selv. Han har vært strålende med meg. Han ler og spøker i garderoben, men han vet at alle spillerne vil kjempe for ham. Spillerne elsker ham, og han er en veldig god manager. Jeg er sikker på at jeg vil bli en bedre spiller under ham og hans trenerstab.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]