Håper å score sitt første bortemål på sin gamle hjemmebane

Georginio Wijnaldum har fortsatt til gode å score mål på bortebane som Liverpool-spiller.

30. sep 2017 kl 17.42 Einar Kvande

I morgen returnerer Wijnaldum til St James' Park for første gang siden overgangen til Liverpool verdt 25 millioner pund for 15 måneder siden.

– Det er alltid en spesiell kamp når du møter din gamle klubb, sier nederlanderen i et intervju med Liverpool Echo.

– Jeg var bare ett år i Newcastle, men det var en tid som betydde mye for meg. Jeg møtte noen flotte mennesker som hjalp meg spille godt i Premier League, og det var takket være dem at jeg fikk overgangen til Liverpool, fortsetter midtbanespilleren.

– Jeg spilte bare en kort periode under Rafa Benitez, men han er en stor manager, noe han viste fra første sekund i klubben. Han jobbet med spillerne, og gjorde oss til et bedre lag. Han er en god person, som alltid prøver å hjelpe sine spillere.

– Jeg vil alltid sette pris på det Newcastle gjorde for meg, og takker dem for at de ga meg muligheten til å spille i Premier League. Dette blir en veldig spesiell kamp for meg.

Usikker på mottakelsen

Wijnaldum er ikke sikker på hva slags mottakelse han vil få i nordøst etter overgangen til Liverpool. Newcastle kjøpte ham fra PSV Eindhoven for 14,5 millioner pund i juli 2015, og fikk altså over ti millioner pund mer fra Liverpool da han ble solgt.

– Jeg aner ikke hvordan det vil bli for meg. Jeg husker min siste kamp for Newcastle under preseason, da fansen sang at de ønsket at jeg skulle bli værende, men da jeg fikk muligheten til å spille for en stor klubb som Liverpool, med en slik stor historie, måtte jeg takke ja. Jeg håper de forstår hvorfor jeg tok avgjørelsen om å gå til Liverpool.

– Ved sesongslutt hadde jeg sagt at jeg ikke kom til å tvinge frem en overgang til en annen klubb, men da Liverpool banket på døra bestemte jeg meg for at jeg ønsket å komme hit. Men jeg ville ikke tvinge det igjennom, for jeg satte pris på det Newcastle og deres fans gjorde for meg.

Ikke scoret på bortebane siden 2015

Wijnaldum har fortsatt ikke scoret på bortebane for Liverpool. Hans seks Premier League-mål for Liverpool forrige sesong kom alle hjemme på Anfield, og han har fortsatt ikke scoret mål denne sesongen. Han scoret imidlertid 11 mål på 19 hjemmekamper for Newcastle, så han liker seg på St James' Park. Man må imidlertid tilbake til midtbanespillerens tid i nederlandsk fotball for å finne siste kamp hvor han scoret på bortebane - for PSV i en 3-2 seier over Den Haag i mai 2015.

– Det hadde vært artig om jeg endelig hadde fått slutt på denne måltørken nettopp der. Det er som en hjemmebane for meg. Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har scoret på bortebane de par siste årene. Det har aldri skjedd tidligere i min karriere.

– Men lag spiller ofte bedre på hjemme- enn på bortebane. Kanskje det har noe med det å gjøre.

– St James' Park er en bane jeg kjenner godt. Jeg følte meg hjemme der da jeg var i Newcastle, og håper jeg føler meg hjemme igjen på søndag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]