– Han er kapabel til å ta store steg

Manageren skryter av hvor anvendelig Alex Oxlade-Chamberlain er.

19. sep 2017 kl 00.21 Marius Rabben

– En ny start er veldig ofte en slags lettelse. Man befinner seg i en situasjon hos sin gamle klubb – nå snakker jeg ikke spesielt om Alex, men generelt er det slik – hvor man har en spesifikk rolle, og man aksepterer på det punkt at det er vanskelig å ta det neste steget, forklarer Klopp, ifølge Liverpoolfc.com.

– Jeg syntes det ga mening at Alex skiftet klubb, spesielt ved å komme hit. Så langt kan jeg se at han har slått seg perfekt til rette. Han kjente minst alle England-spillerne her fra før og noen få andre, og han er en veldig flott gutt, så det er enkelt for ham å komme inn hit.

Langsiktig prosjekt

Sommerkjøpet fra Arsenal har bare vært i aksjon en snau time for de helrøde, men planen til Jürgen Klopp og trenerteamet har hele tiden vært at Oxlade-Chamberlain skal integreres i laget og spillestilen over noe tid.

– Han tar situasjonen som den er. Han vet at han spilte alle kampene for Arsenal fra sesongstarten, og nå er han her og sitter på benken. Det ser ikke ut som den beste avgjørelsen. Men det er langsiktig tenkt. Vi kan allerede benytte oss av ham, noe som er bra, men vi ønsker også å forberede ham.

Spilleren uttalte selv etter overgangen at han tror Klopp vil gjøre ham til en bedre fotballspiller. Tyskeren avslører ikke hva han har fortalt «Ox» internt, men forklarer hvordan anvendeligheten hans kan bidra til å styrke Liverpool.

– Jeg er ikke så sikker på om det er noe for offentligheten når jeg prater med en spiller. Vi spiller annerledes enn Arsenal, det er helt klart. Det betyr ikke bedre eller dårligere, bare annerledes. Å være involvert i annerledes fotball er allerede en utvikling, for det hjelper deg å respondere på forskjellige ting. Arsenal endret på mye mens Oxlade var der, jeg er ganske sikker på at de ikke alltid har spilt med tre bak og vingbacker og slike ting.

– I den perfekte alderen

Klopp sier 24-åringen har bekledd flere posisjoner i møtene han har med Arsenal, og påpeker at Oxlade-Chamberlain har figurert sentralt på midten, som kantspiller og som vingback.

– Han har spilt i forskjellige posisjoner, og det er den øverste kvaliteten; hvis du kan spille i forskjellige posisjoner i Premier League, sier det mye om deg, legger Klopp til.

– Sett utenfra kan utviklingen være dømt til å ikke fungere, men det er en utvikling å spille i forskjellige posisjoner. Da Alex var 18 eller 19 år, tenkte folk sikkert at han kunne bli «the man», som mange tenker ganske tidlig. Men som jeg hele tiden sier: Man setter umiddelbart en ryggsekk på dem, og det gjør ikke utviklingen enkel.

– Så gjem dem så lenge det er fornuftig, og send dem utpå så tidlig som mulig. Det er planen. Men nå er han i den perfekte alderen, og er fortsatt kapabel til å ta store steg. Jeg syntes han spilte som en Liverpool-spiller i forrige kamp: høy intensitet, ikke i en bestemt posisjon, fleksibel, litt til venstre, litt til høyre, i boksen.

– Jeg har sett mye allerede, men han scoret ikke mål, så mange folk vil nok si at det ikke er enskikkeligLiverpool-spiller. Men jeg er veldig glad for å ha ham her, og jeg håper at han også er fornøyd med å være her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]