Har aldri tapt mot Liverpool

Sjeldent gledelig gjensyn med Rafa.

29. sep 2017 kl 18.12 Arve Corneliussen

På tross av at Rafael Benítez har ledet sju klubber som enten har spilt regelmessig i Europa eller vært i Premier League, har spanjolen bare vært manager for et motstanderlag i fire offisielle kamper.

To med Valencia i Champions League før han kom til Merseyside, og én kamp hver med Chelsea og Newcastle i Premier League. Begge på Anfield, og begge endte 2-2. I tillegg lå Liverpool på 7. plass foran begge oppgjørene, og stilte i 2016 med et B-preget mannskap i Europa League-innspurten.

Med Valencia vant han begge kampene i gruppespillet i Champions League i 2002. På Anfield seiret han 1-0, og vant 2-0 på Mestalla.

Benítez mot Klopp

Jürgen Klopp møtte Rafa Benítez da han var Dortmund-manager, og hans spanske managerkollega ledet Napoli i det som var en meget interessant Champions League-gruppe. Arsenal, Dortmund og Napoli endte nemlig alle opp med tolv poeng.

Klopp gikk seirende ut, mens Benítez måtte nøye seg med tredjeplass og Europa League-fotball.

I Italia, en kamp som ble kjent for at Klopp ble rasende på fjerdedommeren og deretter utvist, tapte Klopp 1-2. I det påfølgende oppgjøret på Signal Iduna Park slo Klopps menn tilbake, og vant 3-1.

Slo Liverpool med Mainz

Da Jürgen Klopp fikk spørsmål om Rafa Benítez under fredagens pressekonferanse, kunne han fortelle at de hadde møttes i en treningskamp.

– Jeg møtte Rafa en gang da han var Liverpool-manager. Vi slo ham 5-0 med Mainz! Forhåpentligvis husker han det fortsatt, spøkte Klopp.

– Resten er historie. Utenom kamp har vi møttes ti eller 15 ganger ved forskjellige anledninger, og det er alltid veldig hyggelig. Han er en veldig interessant person, så vi har det alltid kjekt sammen. Jeg vet at han fortsatt er veldig tett på klubben. Han ønsker fortsatt Liverpool alt det beste, og det er slik det bør være med tanke på tiden han hadde her, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Til og med i preseason hadde vi kontakt. For å være ærlig kjenner jeg ham bedre enn de fleste andre kollegene i Premier League, men jeg tror ikke det er noe som har innflytelse på spillet.

Kilder: UEFA.com og LFChistory.net

Har du innspill til journalisten?
[email protected]