Har tatt nivået i U23-serien

Bare 17 år gammel har ikke Rhian Brewster nevneverdige problemer med å takle nivået i Premier League 2.

28. sep 2017 kl 11.19 Einar Kvande

Den unge Liverpool-spissen Rhian Brewster har vært fast inventar på Liverpool U23 siden andre halvdel av forrige sesong. Han har notert seg for imponerende tre mål og fire målgivende pasninger i løpet av bare fem kamper i Premier League 2 denne sesongen. Dermed har tenåringen bidratt sterkt til U23-lagets perfekte start på sesongen, med seks seire av seks mulige i ligaspillet.

Tidligere denne uken ble Brewster tatt med i troppen til England U17 som skal spille U17-VM i India i oktober.

– Det har vært en veldig god start på sesongen for meg, innrømmer Brewster til Liverpoolfc.com, og gir samtidig manager Neil Critchley mye av æren for fremgangen.

– Han kjenner meg, for han var treneren min nesten et helt år før denne sesongen. Han vet hva jeg kan utrette, og dersom jeg ikke presterer slik jeg pleier vet han som regel hvorfor. Dersom jeg ikke spiller bra vil han se det, og snakke med meg. Det er fint å ha et slikt forhold til Critch.

Tøffere fysisk

Selv om statistikken viser at Brewster har tatt nivået i U23-serien, mener hovedpersonen selv at det ikke har vært like lett som det kan se ut til.

– Det har vært et veldig, veldig stort steg å ta, for jeg er bare 17 år. Selvsagt har det vært veldig vanskelig, men jeg trives med fotballen, og det gjør at jeg spiller veldig bra. Så jeg tror jeg vokser på denne utfordringen og blir en bedre spiller.

– Taktisk er det ikke så stor forskjell på å spille for U18 og U23, men fysisk er det en forskjell. For U18-spillere kan jeg nok se stor ut, men i U23-serien blir jeg en liten spiller sammenlignet med store midtstoppere. Så det har vært et stort, stort steg, men jeg trives med det.

I morgen skal Liverpool U23 i gang med Premier League Cup, hvor de møter Charlton Athletic på bortebane. En kamp som blir vist direkte på LFCTV GO. Laget skal ikke i aksjon igjen i Premier League 2 før mot Derby mandag 16. oktober.

– Vi går til kampene med tro på at vi kan slå alle. Det er holdningen vi skal ha, etter min mening. Vi har vunnet seks av seks mulige, og går for både sju og åtte, for vi har en veldig sterk tropp.

Tapte i Moskva

På tirsdag spilte Brewster for Liverpool U19 mot Spartak Moskva i UEFA Youth League. Det ble et knepent 2-1 tap i Russland.

– Jeg liker å teste meg mot utenlandsk motstand. Det er selvsagt ikke det samme som å spille for førstelaget, men det er likevel en stor turnering som vi tar veldig seriøst. Det ser du ved at vi også har med Ben Woodburn og Kamil Grabara. Det er en god erfaring å få spille mot andre lag enn de engelske. Mot utenlandske lag får du bryne deg på ulike spillestiler. Noen lag legger seg bakpå, mens andre er gode til å spille gjennom midten, mens atter andre satser på langballer. Det er bra å få erfare alt dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]