– Hardt arbeid er resepten

Jürgen Klopp mener hardt arbeid er oppskriften på hans gode resultater mot topplagene.

8. sep 2017 kl 16.02 Einar Kvande

Liverpool har tapt bare en av 22 kamper mot lagene som ble topp sju forrige sesong etter at Jürgen Klopp tok over ansvaret for laget. Tyskeren håper å forbedre den statistikken når hans lag gjester Etihad i morgen.

– Hva hemmeligheten er? Hardt arbeid, trolig. Det er planen mot disse klubbene. Det handler også om å ha flaks til riktig tidspunkt, og slike ting, svarte Klopp da han fikk spørsmål om hva som ligger bak den gode statistikken.

– Du må alltid prestere tett opp mot 100% av din kapasitet. Dersom du viser svakheter i kamper som dette, vil motstanderne utnytte dem, det er sikkert.

– Du må være forberedt på ulike situasjoner i kampen, og kampene mot City er trolig de mest intense vi får.

– Uten perfekte holdninger har vi ingen sjanse. Vi må være fullstendig klare for å jobbe. City spiller mye fotball i interessante rom, så du må bare håpe på at de ikke scorer!

– Det er ikke så enkelt å forberede seg til City-kampen denne sesongen, for de har allerede benyttet flere ulike systemer. Det er slike ting Pep gjør hele tiden.

– De er ikke så ulike oss for øyeblikket. De spiller med tre eller fire bak, eller fire eller fem. De har forandret litt på formasjonen for midtbanespillerne også, og hvor de spiller. Men de har det samme problemet som vi har. De har bare hatt en skikkelig treningsøkt foran denne kampen, noe som er en stor utfordring.

– Vi har en økt i dag der vi skal forsøke å forberede oss så godt som mulig, for vi har fått tilbake spillere fra hele verden som har spilt i flere forskjellige systemer og som har hatt ulike roller på sine lag. Det gjør dette til en stor utfordring.

Mest opptatt av eget lag

Klopp avslører at han er mer opptatt av sitt eget lag enn av motstanderen.

– Mesteparten av tiden følger jeg bare med på mitt eget lag, så jeg kan ikke si så mye om det andre laget etter en kamp, for jeg har ikke vært så interessert i dem. Men av og til presterer motstanderen veldig bra, og disse gangene er lette å huske.

– En del av spillet er selvsagt å ikke la dem få gjøre det de ønsker å gjøre. Spesielt mot City, som er så sterke, er dette viktig. På den annen side vet vi at vi kan spille god fotball selv også, og det ønsker vi å gjøre.

– Jeg tror ikke vi er en type motstander som City møter særlig ofte. Vi må forsvare oss dypt, for de er sterke og bevegelige, og de kan tvinge oss bakover. Vi må være smarte nok til å utnytte det.

– Men vi kan ikke gjøre dette hele tiden. Vi må også være sterke når vi har ballen. Begge lag er sterke på kontringer, så det betyr at begge lag vil forsøke å unngå balltap i bestemte situasjoner. Dette blir en veldig interessant kamp, og jeg liker å forberede meg til slike kamper. Jeg ville ha likt det bedre om vi kunne hatt to, tre eller fire treningsøkter foran kampen, men vi har bare tid til en, og det gjør det hele enda mer spesielt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]