Tre kjappeHvordan bør Klopp sette opp angrepet mot Leicester?

Redaksjonen om Liverpools angrep, Joe Gomez - og er det nå krise i Liverpool etter fire uten seier?

23. sep 2017 kl 10.22 Arild Skjæveland

Dette blir siste kamp uten Sadio Mané. Hvordan synes du laget bør sette opp angrepet?

Arve Vassbotten:

– Det sies til det kjedsommelige i Liverpool-leieren at man «tar en kamp om gangen», men det virker likevel som om det skules litt vel mye på kampprogrammet framover enkelte ganger på laguttaket. Nå trenger laget å få en seier og booste selvtilliten etter en tung uke, og da mener jeg det er på tide å ikke spare noen i hvert fall. Jeg synes Sturridge skapte så mye sist han fikk sjansen, at jeg ville gitt han startplass mot Leicester, og fått inn Coutinho på midtbanen for å herje videre slik at han gjorde i førsteomgangen i midtuka.

Så mitt lag ville i utgangspunktet se slik ut: Mignolet, Gomez, Matip, Lovren, Robertson, Henderson, Coutinho, Can, Salah, Sturridge, Firmino.

Men nå er jo både Lovren og Matip usikre, så kan virke som Gomez må inn som stopper, og trent på høyreback og plutselig ser vi Gomez/Klavan som stopperduo.

Einar Kvande:

– Etter den gode omgangen mot Leicester i ligacupen bør Jürgen Klopp etter min mening starte med Philippe Coutinho også i ligakampen mot Leicester. Det vil i så fall gå på bekostning av Daniel Sturridge i forhold til den trioen som startet i angrepsrekka mot Burnley. Roberto Firmino på topp, med Coutinho og Salah på hver sin side synes jeg virker som en god plan.

Marius Rabben:

– Det ble skapt såpass mye forrige helg at jeg ikke ser hvem som eventuelt skulle erstattet Sturridge, så han bør fortsette sammen med Firmino og Salah, med Coutinho bak. En mulighet er også at Sturridge kommer innpå i 2. omgang, etter at eksempelvis Solanke har presset, revet og slitt i Morgan og Maguire en times tid, men jeg regner med at Liverpool spiller på sine premisser og ikke endrer på angrepet bare fordi Leicester står på motsatt halvdel. Hvis Lovren og Matip ikke blir klare, tipper jeg følgende: Mignolet; Alexander-Arnold, Gomez, Klavan, Moreno; Milner, Can, Coutinho; Firmino, Sturridge, Salah.

Har Joe Gomez gjort seg fortjent til en fast plass i dette laget?

Arve Vassbotten:

– Jeg synes absolutt han har vist at han fortjener å spille endel kamper, men hvis man med fast plass mener som en fast del av den bakre fireren, er jeg ikke overbevist ennå. Han virker noe tryggere defensivt enn Trent fortsatt på høyreback, og har gjort det greit som midtstopper, men for meg er han ikke noe alternativ til en frisk Lovren per dags dato. Likevel ser jeg gjerne han i noen kamper på bekostning av Klavan, for å se mer av han. Han er fortsatt ung, og selv om jeg gjerne vil ha stabilitet i forsvaret, synes jeg han er for urutinert til å spille de fleste kampene.

Einar Kvande:

– Tja. Jeg synes han har virket tryggere og bedre på høyrebacken enn Trent Alexander-Arnold, men om han likevel er klar for å spille uke ut og uke inn over tid er jeg mer usikker på, etter den alvorlige skaden han tross alt hadde.

Marius Rabben:

– Med en skadefri tropp tror jeg han fortsatt er litt for rå til å være fast førstevalg, men det er ikke langt unna. Komfortabel med ballen, god spenst, betraktelig sterkere enn mange kanskje tror, meget solid duellstyrke. Plussene er langt flere enn minusene, men han må få tid på seg til å rett og slett ta bedre valg på dette nivået – og følgelig pådra seg færre frispark og kort. At han har klart å komme tilbake fra skademarerittet og gjort sine saker veldig bra mange ganger siden starten av pre-season, forteller mye om en 20-årig forsvarer i en slik klubb.

Fire kamper uten seier - er det nå krise i Liverpool?

Arve Vassbotten:

– Å kalle det krise etter en tung uke er å dra det langt. Men at det er utfordringer både offensivt og defensivt, er det lite tvil om. Men man må ikke få helt fotballdemens heller, selv om det er noen tunge dager. Det er kommet ett tap i serien etter en uheldig utvisning av Mané, og ett tap i en ligacupkamp der det ble spilt med tredjevalg i flere posisjoner. Det siste, og bytte av Coutinho, kan man selvsagt sette spørsmålstegn ved hvorfor skjedde. Men glemmer man resultatene et øyeblikk så har Liverpool skapt enorm med målsjanser og dominert mot både Sevilla, Burnley og Leicester. Offensivt er jeg ikke veldig bekymret, der er jeg sikker på at det løsner så lenge man fortsetter å skape sjanser.

– Det defensive er selvsagt en større nøtt. Hvem er egentlig de fire sterkeste bak der nå? Ikke vet jeg, og ikke tror jeg Klopp gjør det heller. Det eneste jeg er sikker på er at Mignolet er vår beste keeper, Matip er vår beste midtstopper, Lovren er hans beste makker, av de vi har, og de tre bør spille sammen så mye som overhode mulig nå. Jeg skulle ønske Klopp droppet rotasjonen på keeperplass, og bare i nødstilfeller på stopperplass. Jeg tror at innen året er omme vil Clyne og Robertson være backene på hver sin side av de to, men fortsatt må Klopp rotere på høyreback på grunn av urutinerte spillere, og på venstreback fordi duellen mellom Moreno og Andy ikke er avgjort ennå. Når det er sagt det at vi nå kanskje har både Lovren og Matip ute med skade er om ikke annet en stopperkrise. Det er jo det de fleste har fryktet og advart mot i hele sommer, at dekningen på stopperplassen er minimal.

Einar Kvande:

– Krise synes jeg er å ta vel hardt i. Bare to av de fire kampene var i Premier League, og klarer vi å snu trenden på King Power Stadium og ta tre poeng i helgen, vil jeg faktisk si meg brukbart fornøyd med sesongstarten. 11 poeng på seks kamper høres mye bedre ut enn åtte poeng på fem kamper. All den tid vi er likt i antall poeng med Tottenham og foran Arsenal, mener jeg krise blir feil ord, selv om Manchester-klubbene har fått en luke ned til oss.

Marius Rabben:

– Nei. Aller mest på grunn av måten Liverpool har spilt på i de kampene. Det var svært jevnt før Mané ble utvist mot City, og derfra var det selvsagt håpløst. Mot de tre andre er det vanskelig å fatte hvordan 80 skudd (!!!) resulterte i kun tre mål. Ja, det er selvsagt noe som ikke stemmer helt når det skjer gjentatte ganger, men jeg håper supporterne klarer å se litt bak resultatene, og at veldig, veldig mye faktisk gjøres riktig. Tross alt. Hadde det heller bare vært jevnspilte kamper med få Liverpool-sjanser, ville jeg nok vært bekymret.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]