– I England betyr resultatene alt

Jürgen Klopp sier livet som manager i England og Tyskland har en merkbar forskjell.

28. sep 2017 kl 18.01 Marius Rabben

Liverpools manager har snakket med Simon Hughes i forbindelse med et kapittel i boka «On The Brink», og prater blant annet om synet på prestasjoner mot resultater.

– Resultatene i England kommer før alt annet. Ingen bryr seg om hvordan du spiller, og isteden ønsker de å se tre poeng, ingen baklengsmål og alt sånt. Man kan virkelig spille bra, men ingen er interesserte hvis man ikke får det resultatet man fortjener, forklarer Klopp, ifølge Liverpool Echo.

– Du kan si: «Hvis vi holder oss til denne planen i noen uker eller måneder, kommer det til å fungere.» Men det er vanskeligere å få den beskjeden igjennom, og å få folk til å tro på det. I stedet er det bare forrige og neste resultat som gjelder. Ethvert verktøy og våpen er tillatt – så lenge utfallet er positivt for en selv.

«Elsker å være et sted hvor alt lukter fotball»

Klopp beskriver mentaliteten som «helt annerledes» enn den han er oppvokst med.

– I Tyskland kan det skje at du er suksessfull, men fordi det ikke er noen plan der og folk ikke liker fotballen din, velger styret å sparke deg. Jeg tror ikke det er sannsynlig eller mulig her. Resultatene er ganske enkelt alt.

– Det er ikke bra eller dårlig, bare annerledes. Det må jeg påpeke. Jeg klager ikke i det hele tatt, men sier bare at det er annerledes.

Om å tiltrekke seg spillere til Liverpool, forteller manageren at han ikke har opplevd at noen spillere velger bort de røde fordi de vil bo i London.

– Alt jeg vet helt sikkert, er at jeg elsker å være et sted hvor alt lukter fotball. Jeg elsker det. Jeg vet at det finnes mye viktigere ting i livet, men når man har fantasien og drømmene til supporterne, har man lidenskap og håp. Jeg ville aldri valgt en klubb ut ifra været eller noe annet. Jeg velger hvor jeg skal dra for å jobbe på grunn av fotballen.

Klopp om Brexit

Klopp, som alltid har forsøkt å trå varsomt på spørsmål som blander politikk og idrett, snakker i boka også om hvordan han opplevde Brexit-avgjørelsen.

– Det var i fjor sommer, jeg var på ferie. Jeg våknet på morgenen. EM ble spilt i Frankrike. Vi hadde venner i huset. Jeg gikk inn på kjøkkenet og noen sa «England er ute». Jeg tenkte: «Bra, guttene vil være tidligere tilbake til pre-season.» I det øyeblikket hadde jeg glemt at England ikke spilte kamp. Det var en rask reaksjon. Plutselig: «Hva?» Jeg forsto det ikke.

– Alle har selvfølgelig en rett til å ta et valg: venstre eller høyre, sånn er det. Men er 51 prosent virkelig nok til å ta en viktig avgjørelse, spesielt når noe sånt som 70 prosent av befolkningen stemte? Hvorfor stemte ikke de resterende 30 prosentene? For meg er det en misforståelse av demokratiet. Men jeg vil også si at jeg er veldig glad for å være her i denne perioden av livet mitt, for jeg kan se det fra begge sider. Måten dette skrives om i England, er en helt annen enn i Tyskland.

– Jeg ser at EU ikke har gjort en perfekt jobb, men jeg har alltid tenkt at man er sterkere om man forsøker å gjøre ting sammen. Gjør du det alene, er jeg ikke sikker på hva som skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]