– Ingen bør tenke at dette er en enkel kamp

Klopp forventer et kompakt og hardtkjempende Burnley på Anfield.

15. sep 2017 kl 23.24 Marius Rabben

– Jeg liker virkelig det Sean Dyche gjør med Burnley. De har en tydelig plan. Man kan se det i hver kamp, og de holder seg til kampplanen, sier Jürgen Klopp.

På sine to kamper mot Lancashire-klubben har Klopp én seier og ett tap.

– Trenger friske sinn og bein

– Det er så vanskelig å spille mot dem fordi alle spillerne deres viser stor vilje til å forsvare seg i alle situasjoner, og det er ikke en eneste spiller på laget som du tenker at risikerer litt for mye.

Denne sesongen har Burnley åpnet med like mange poeng (7) som Liverpool på de fire første rundene.

– I de to bortekampene deres har de fått fire poeng mot Chelsea og Tottenham. Ingen bør tenke at dette er en enkel kamp for oss, påpeker Klopp.

– Det er noe jeg må vurdere når jeg tenker på lagoppstillingen. Vi trenger friske sinn og bein. Det kommer til å være skikkelig, skikkelig små rom, og ikke mange enkle situasjoner hvor man kan utspille dem. Det handler om å sentre og skyte i riktige øyeblikk.

– De har vært på et veldig høyt nivå så lenge jeg har vært her. Den kanskje beste kampen vi har hatt mot dem, var da vi tapte 0–2 (på Turf Moor i august i fjor). Vi var veldig gode, hadde ballen hele tiden, og likevel scoret de to ganger.

Dyche overvar «generalprøven»

På motsatt halvdel kommer Dyche og Burnley godt forberedt. De vinrødes manager var på Merseyside tidligere denne uka og så Sevilla utnytte feil i Liverpool-forsvaret.

– Mye blir gjort av at (Sadio) Mané er ute, men så kommer (Philippe) Coutinho innpå, og han kan starte. De har dybde, og de er et godt lag, helt klart. De er gode fremover, får mange med seg der, og har hurtighet og kvalitet, sier Dyche til Burnleysnettside.

– Det har vært spørsmålstegn fra folk rundt gamet om hvor bra de forsvarer seg, men jeg synes de har noen veldig gode spillere, og det er opp til oss å bryte dem ned. Men vi har allerede vist denne sesongen hva vi kan. Vi leverer gode prestasjoner, særlig på bortebane.

– Vi var veldig gode mot Chelsea, og de 20 siste minuttene mot Tottenham er noe av det beste vi har borte gjennom min tid i Premier League. Så det lover godt, men vi vet at vi må opp på det nivået igjen, for dette er tøffe kamper mot gode lag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]