Ingen er involvert i flere mål

Resultatene byr stadig på diskusjoner, men det er iallfall ikke kjedelig når Liverpool spiller.

28. sep 2017 kl 20.33 Marius Rabben

Etter seks runder av Premier League-sesongen er det nemlig kampene til Liverpool og Manchester City som produserer flest mål. Men der sistnevnte har kontroll på det defensive, er det langt mer åpent for de røde.

Begge lag har vært involvert i 23 scoringer i ligaen hittil, noe som gir et gjennomsnitt på 3,83 mål per kamp.

Hele 21 av dem har for Manchester City kommet riktig vei. Med fem seire og én uavgjort er det nettopp antallet scorede mål som gjør at de topper Premier League på målforskjellen foran byrival United.

SCORINGER:
SCORINGER:  Det scores over tre mål i snitt når Liverpool spiller.

Mange baklengsmål

Til sammenlikning har Liverpool tolv scoringer, altså to mål per kamp. Det er like mange som Chelsea, men selv om bare City (21) og United (17) har flere, er det omtrent like åpent i motsatt ende:

Elleve baklengsmål for Liverpool er likt som hos Everton og Bournemouth, og kun Leicester (12), West Ham og Crystal Palace (begge 13) har svakere tall i Premier League så langt.

Mange mål begge veier er imidlertid ikke noe nytt for de røde. Forrige sesong var det kun Arsenal (121) som spilte mer målrike kamper enn Liverpool (120), som scoret 78 ganger og slapp inn 42 mål. Det betyr et gjennomsnitt på 3,36 scoringer – inkludert baklengsmål – per kamp.

I Klopps første sesong på Merseyside, da han kom i oktober etter åtte spilte runder, leverte de røde 55 mål og slapp inn 40 i ligaen (3,16 mål/kamp i snitt). De åtte kampene i forveien hadde endt med kun åtte scoringer og ti baklengs, mens Premier League-sesongen 2014/2015 ga 52 mål og 48 innslupne, altså omtrent et mål mindre i gjennomsnitt per kamp.

Det er for øvrig fortsatt et stykke opp til målshowet som ble servert under «sølvsesongen» i 2013/2014, da hele 101 nettkjenninger og 50 baklengsmål sørget for høyest målsnitt i ligaen på 3,97 scoringer per Liverpool-kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]