Steven Gerrard:– Jeg er stolt og glad

Steven Gerrard var meget godt fornøyd etter å ha vunnet sitt første Merseyside-derby som manager.

22. sep 2017 kl 23.26 Einar Kvande

Liverpool U18 vant 3-1 over Everton på akademiet i Kirkby fredag kveld. Mye takket være godt spill av 16 år gamle Curtis Jones.

– Jeg er stolt og veldig glad, sa Gerrard til Liverpoolfc.com etter kampen.

– Guttene spilte strålende. Jeg følte at en slik prestasjon som dette var i emning. I alle de andre kampene har vi vært fantastiske med ballen i laget. Vi har bare behøvd å kutte ut de individuelle feilene.

– Ser vi bort fra Evertons mål, var dette en perfekt prestasjon. Vi skal se på de små detaljene, og hvordan de fikk score. En scoring jeg følte kom mot spillets gang. Vi dominerte kampen totalt.

Lå under til pause

Liverpool var uheldige som lå under med ett mål til pause.

– Jeg sa til spillerne at de måtte beholde roen. Vi gjorde noen små justeringer sentral på midtbanen, for vi måtte passe på deres nummer 10. Han fikk litt for mye rom å boltre seg i de første 45 minuttene. Ellers ba jeg spillerne gjøre det samme, og ha tro på seg selv.

– Jeg ønsket ikke at noen av dem skulle føle panikk i garderoben etter første omgang. Jeg visste at dersom vi gjorde ting riktig ville det løsne for oss, for vi hadde sjanser også i første omgang og hadde ballen klart mest. For meg så det ut som det bare var ett lag som kom til å vinne kampen.

– Curtis er en toppspiller

Gerrard skulle få rett i sine antagelser, da Curtis Jones snudde kampen med to mål i løpet av tre minutter midtveis i omgangen.

– Det er talenter av dette kaliberet vi har på laget. Curtis er en toppspiller. Det er viktig at vi ikke hauser ham opp, men han og Rafa Camacho skapte veldig mye trøbbel for Everton i kveld.

– Dette er et viktig år for Curtis. Det er viktig at han holder seg skadefri og får spille kamper. Vi har jobbet for at han skal score flere mål, og han fortjener all den ros han kan få etter kveldens kamp.

– Han har evnen til å skape noe ut av ingenting. Det var grunnen til at jeg og staben følte oss så trygge i pausen.

– Jeg ba laget forsvare seg perfekt i annen omgang, og de gjorde det. Da visste jeg at vår kvalitet ville skinne igjennom.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]