– Jeg kommer alltid til å gi 110% for denne klubben

Alex Oxlade-Chamberlain tar i så det holder i sitt løfte til Liverpool-fansen.

7. sep 2017 kl 10.09 Einar Kvande

– Jeg gir alltid 110 prosent når jeg er ute på banen. Jeg forsøker å være en spennende spiller, som bringer hurtighet, kraft og godt angrepsspill til laget. Jeg håper jeg kan ha suksess her i mange år fremover, sier Oxlade-Chamberlain i sitt første intervju med klubbens offisielle nettsted.

Nykommeren fra Arsenal innrømmer dog at det vil ta litt tid før han blir vant til nye omgivelser.

– Først og fremst må jeg finne meg til rette så raskt som mulig. Jeg må bli kjent med de andre spillerne og måten laget spiller på. Jeg skal gi alt fra første sekund av. Målet mitt er å hjelpe laget til å oppnå noe denne sesongen. Jeg ønsker ikke å se så mye lenger frem enn det. Men det handler også om å bli en bedre spiller i årene som kommer, og forhåpentligvis blir laget også bedre, slik at vi kan være suksessfulle sammen.

Gleder seg til å oppleve YNWA som Liverpool-spiller

Nå ser midtbanespilleren frem til å høre «You'll Never Walk Alone» for første gang som Liverpool-spiller.

– Du kan ikke unngå å legge merke til «You'll Never Walk Alone» som bortespiller på Anfield. Jeg har hørt sangen mange ganger opp gjennom årene, og det er like imponerende å høre den hver gang, selv som bortespiller. Sangen får hårene til å reise seg på armene dine. Som en spiller som har spilt mot Liverpool har den også fyrt meg opp foran kampene. Det er et av de øyeblikkene der du tenker «dette er grunnen til at jeg spiller fotball». Jeg kan bare forestille meg hvordan det er å høre den som hjemmespiller. Støtten fra tribunen vil gi deg et ekstra løft, og det vil være veldig spesielt. Jeg gleder meg til å oppleve det.

Offensiv midtbanespiller

Det har vært mye snakk om hvilken posisjon Oxlade-Chamberlain foretrekker å spille i, men selv åpner han opp for å spille i flere posisjoner i Liverpool.

– Jeg føler jeg har snakket om dette hele min karriere. Jeg ønsker bare å være en offensiv midtbanespiller. Jeg har snakket med manageren om dette. Han kan bruke meg i flere posisjoner i dette laget. Han kan bruke meg både i angrepsrekka og på midtbanen. Jeg ønsker ikke å sette noen merkelapp på meg selv på dette stadiet. Jeg må få en følelse av hvordan laget spiller, og så blir det opp til manageren å avgjøre det. Til syvende og sist ser jeg meg selv som en offensiv midtbanespiller, som ønsker å bidra i den enden av banen, om det er fra en offensiv midtbaneposisjon eller om jeg skjærer inn fra en av kantene, bryr jeg meg egentlig ikke så mye om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]