– Jeg ønsker ikke å være her for å spille annenfiolin

Andy Robertson har fått få sjanser til å vise seg frem etter overgangen fra Hull.

28. sep 2017 kl 10.27 Einar Kvande

Skotten har kun figurert i tre kamper for Liverpool siden overgangen fra Hull City i sommer. Han spilte i seieren over Crystal Palace, uavgjortkampen mot Burnley og tapet for Leicester i ligacupen.

Robertson spilte bra i alle de tre kampene, men har likevel måttet stille seg bak Alberto Moreno i venstreback-køen de to første månedene av sesongen.

Målet er å få spille flere kamper

23-åringen tror imidlertid at hans tid i Liverpool vil komme.

– Når du sitter på benken eller tribunen må du ha tro på at ting vil forandre seg. Mot Arsenal spilte laget strålende, alle som en. Men dersom du ikke er på laget, må du likevel tenke at du hadde klart å prestere like bra dersom du hadde vært med i den troppen, sier Robertson til Liverpoolfc.com.

– Dersom du ikke tenker slik, der det ikke noe poeng å være her, for da er du fornøyd med å bare sitte på benken eller på tribunen. Alle spillerne her ønsker å spille. Selvsagt gjør de det. Men manageren har en vanskelig jobb, som bare kan ta med 11 spillere.

– Jeg ønsker ikke å være her bare for å spille annenfiolin, eller være fornøyd med å sitte på benken. Det ligger ikke i min natur, og vil aldri gjøre det.

– Karrieren er kort, og du ønsker å spille så mye som mulig. Jeg vil jobbe hardt på trening, og når jeg får sjansen i kampene må jeg ta vare på den. Gjør jeg det, vil forhåpentligvis manageren nikke og gi meg en fast startplass.

Fokus på forsvarsspillet

Liverpool har sluppet inn mange mål i løpet av sesongens to første måneder, og mange har uttrykt skepsis til lagets defensive spill.

– Jeg mener at vi som gruppe kan gjøre det bedre defensivt, og jeg kan være en del av det. Som gruppe må vi jobbe sammen for å bli bedre defensivt. Både midtbanespillerne og spissene kan hjelpe oss med det. Da vil vil opptre bedre som lag.

– Trusselen vi utgjør i angrep, på kontringene, er skremmende til tider. Så dersom vi klarer å tette igjen bak og ikke slippe inn billige mål, vil vi bli et lag å regne med, avslutter Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]