– Jeg tror på spillestilen vår

Joel Matip om tiden i Liverpool så langt, og de defensive utfordringene.

22. sep 2017 kl 10.10 Arild Skjæveland

Joel Matip er usikker til lørdagens kamp mot Leicester med et hamstringproblem. Midtstopperen har fortsatt tro på lagets spillestil.

– Vi har hatt våre gode øyeblikk, og våre ikke fullt så gode øyeblikk. Vi blir straffet hardt for disse, men må bare holde det gående. Jeg er ikke i tvil om kvaliteten i laget vårt, ser frem til neste kamp og er fortsatt positiv, sier kameruneren til NBC Sports.

– Kampen på lørdag blir helt annerledes fra tirsdag. Du kan ikke sammenligne de to kampene. Jeg synes vi gjorde det veldig bra i første omgang, og vil prøve å gjøre det samme - kanskje med litt mer flaks fremover på banen. Jeg gleder meg til det, og tror vi kan vinne.

Mer fysisk i Premier League

Stopperen fikk spørsmål om den største forskjellen mellom Premier League og Bundeslliga.

– Det er fysisk, og noen ganger tempoet. Det går frem og tilbake, frem og tilbake. I Tyskland er det ofte litt mer taktisk, og det bølger ikke fra boks til boks. Det er den største forskjellen.

Han er glad for å få spille Champions League i sin andre sesong på Anfield.

– Det er tøffe kamper, men alle er glade for å ha muligheten til å spille Champions League. Det er det alle spillere ønsker. Det er alltid spesielle kvelder på Anfield, og ekstra spesielt mot de største lagene i Europa. Dette er kveldene du drømmer om når du er liten.

Vanskelig førstesesong

Joel Matip var mye skadeplaget i sin første sesong på Anfield, og mistet flere kamper på grunn av Afrikamesterskapet og en konflikt med Kamerun.

– Forrige sesong var vanskelig, på grunn av skader, men det er en del av fotball. Du kan ikke alltid gjøre noe med det - men jeg håper forberedelsene jeg nå har gjort vil hjelpe meg til å komme i god form.

– Jeg har mye jeg må jobbe med, så det vil være lettere å rasme opp tingene jeg ikke må forbedre meg på! Jeg må forbedre meg på alt, og hjelpe laget.

Lagets utfordringer defensivt

Klopps lag slipper inn mye mål, også denne sesongen.

– Da Klopp var trener i Tyskland, spilte midtstopperne hans på en lignende måte. Det er fysisk, for du spiller mot spisser som er veldig gode i lufta og er veldig fysisk sterke. I tillegg har du tempoet - og dersom du går direkte fra angrep til forsvar, og forsvar til angrep, så er det noe annerledes som du må bli vant med.

– Det er annerledes, men alt handler ikke om systemet. Det er ikke alltid så lett for oss mot forsvar som ligger dypt med mange spillere bak. Noen ganger forsvarer de seg bra, men vi vil alltid prøve, og til slutt vil vi lykkes fordi det er noe vi jobber mye med.

Sliter med scousen

25-åringen sier at han har funne seg godt til rette på Merseyside, men sliter med å forstå scouse.

– Jeg sliter mest med dialekten! Språket er ikke enkelt, men du snakker og blir bedre og bedre. Jeg sliter fortsatt når de snakker scouse, og jeg må spørre «hva?!». Jeg trenger to, tre eller fire forsøk på å forstå, men det går bra. Kanskje vil det ta litt tid å forstå, men jeg er glad for å være her.

– Alle ønsker å vinne troféer, men det vil ikke skje fra en dag til en annen. Vi jobber med å forbedre oss, og vil oppnå noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]