– Jeg vet at Coutinho vil gi alt for Liverpool

Alberto Moreno savnet Philipe Coutinho, og er overbevist om at kameraten klarer å legge sommerens skuffelse bak seg.

13. sep 2017 kl 08.47 Arve Vassbotten

– Jeg savnet han, han er nok min beste venn i klubben. Jeg var veldig glad for å ha ham tilbake, sier Alberto Moreno om Philippe Coutinho.

– Det var tøft for han. Han hadde det dårlig en periode, men det er over nå og jeg vet at han vil gi alt for Liverpool, sier spanjolen i et intervju med Daily Mail.

– Vet at forsvarsjobben er viktigst

«Albie», som lagkameratene kaller ham, mener det viser styrke at Liverpool klarte å stå imot Barcelona.

– Det ville være drømmen for ethvert lag å ha ham, men han blir hos oss. Liverpool sa nei, og det betyr nei. Det er et stort løft. Vi har masse kvalitet her nå, sier han.

KOM FRA SEVILLA:
KOM FRA SEVILLA:  Gareth Bale i duell med Alberto Moreno, sa sistnevnte spilte for Sevilla i 2013.

I artikkelen i Daily Mail beskrives Moreno som at han fortsatt kan se ut som: «en angriper fanget i kroppen til en forsvarsspiller».

Journalisten drar parallellene til Jürgen Klopp selv, som var en hardtarbeidende angriper, som endte opp som back under Wolfgang Frank.

– I moderne fotball må fullbacks også være en angripende kraft. Men jeg vet at den viktigste jobben er å forsvare. Ideen er at vi forsvarer oss som et lag, og angriper som et lag. Det er det manageren ønsker, sier han.

Mye tid innendørs

Moreno kom til Liverpool fra onsdagens Champions League-mostander Sevilla. Og selv om han savner hjembyens temperaturer, trives han godt i Liverpool.

– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle tilbringe så mye tid innendørs, spøker han.

– Jeg har en datter nå, og så raskt sola skinner er vi ute før været endrer seg igjen. Men jeg elsker Liverpool og elsker å være i denne klubben, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]