– Karius fortjener spilletid

Loris Karius står i mål når Liverpool møter Sevilla. Klopp forklarer hvorfor.

12. sep 2017 kl 23.45 Arild Skjæveland

Det siste spørsmålet på kveldens pressekonferanse, var om Liverpools målvakter. De siste ukene har det blitt rapportert at Loris Karius vil stå i klubbens Champions League-kamper.

Klopp sa ikke at det var en fast ordning for hele gruppespillet, men bekreftet at Karius skulle stå i morgen.

– Dersom ingenting skjer over natten, så vil Loris stå, ja, svarte Klopp.

– Fortjener spilletid

Til journalist Chris Bascombe utdyper tyskeren hvorfor.

– Dersom vi ikke gir dem noen kamper hvert år, så må vi finne en nummer to som er 33 år gammel, som fortsatt kan fange noen baller men som ikke ønsker å spille mer enn det. Det er veldig vanskelig å finne en slik, sier Klopp til Telegraph.

– Dersom de er dårlig på trening fortjener de ikke kamper, men begge to trener veldig bra, og holder et veldig høyt nivå.

– Planen er å bruke kvalitetene til målvakene, og holde dem sammen og la prestasjonene avgjøre hvem som spiller - ikke bare for å holde dem fornøyde. Jeg foretrekker å ha en gruppe med gode målvakter, og det betyr at du må gjøre endringer.

– I kampen mot Arsenal var det akkurat det samme - det var veldig intenst. Ja, etterpå kan du si at det ikke var mye å gjøre for keeperen, men det visste vi ikke på forhånd, sier Klopp.

Lite europacuperfaring

Karius kommer til å spille sin første kamp i Champions League. Fra før er hans europacuperfaring to Europa League-kamper for Mainz.

– Om Loris kan bevise noe? Jeg synes han gjorde det mot Arsenal. Han var veldig kald med ballen. Jeg vet at noen synes han var for kald, men det kan skje dersom det ikke er noen rytme. Nå har han fått den kampen, som hjelper både han og oss mye, og nå får han starte.

Coutinho involveres

Bascombe rapporterer at Philippe Coutinho kommer til å være involvert i morgen. Om ikke fra start, så på benken.

– Phil er i troppen, og Salahs sykdom bør ikke være så alvorlig, bekreftet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]