Intervju med Alberto Moreno:- Kjøpet av Andy Robertson gjorde meg sterkere

Alberto Moreno sier at han ikke har noen planer om å forlate Liverpool, og at han var klar til å kjempe for plassen han nå har fått tilbake.

8. sep 2017 kl 21.18 Torbjørn Flatin

- Jeg var lengst nede tidlig forrige sesong da jeg mistet plassen min på laget, forteller Moreno i et intervju med Daily Telegraph.

- Jeg trente godt, og så bestemte manageren at James Milner skulle være venstreback. Jeg var ikke fornøyd, noe som også påvirket min familie.

Spanjolen endte opp med kun to kamper fra start i Premier League, og mange trodde nok at 25-åringen ville bli solgt før denne sesongen. Spesielt etter at Liverpool kjøpte venstrebacken Andy Robertson fra Hull.

- Jeg har imidlertid alltid vært en fighter, både i fotball og i livet for øvrig. Jeg gir aldri opp, og jeg fikk styrke fra min familie og ikke minst min datter Carla som ble født på denne tiden i fjor.

- Ja, det var tøft, men du kan bare se rundt og du vil se folk som har det verre. Nylig var jeg involvert med noe veldedighet som klubben er involvert med, etter at stakkers Owen McVeigh (11-årig LFC-fan) gikk bort som følge av blodkreft. Hans familie prøver nå å hjelpe andre syke barn. Da skjønner du at fotball betyr lite i den store sammenhengen.

Fikk en mulighet

- For å være ærlig, da vi signerte Andy Robertson ga det meg mer styrke og fikk meg til å fokusere enda mer.

- På treninger i sommer begynte manageren å bruke Milner sentralt på midtbanen, som også var oppmuntrende for meg. Jeg visste at det var en mulighet for meg hvis jeg arbeidet hardt, og at det fortsatt kunne være en fremtid for meg i klubben.

- Folk har snakket om min feil (mot Sevilla i finalen i Europa League), men jeg er en forsvarsspiller og kommer i mange slike situasjoner. Alle forsvarsspillere kan gjøre feil, som Sergio Ramos og Thiago Silva, og det gjelder keepere også. Å fokusere på individuelle er ikke fair, men er noe du må akseptere. Det er greit, jeg er vant til både å få ros og at folk klager på deg.

- Det er klart at jeg er langt mer fornøyd nå. Ja, jeg er borte fra mitt hjemsted i Sevilla og mine venner der, men jeg har ingen planer om å reise noe sted. Jeg er hos en stor klubb, hvorfor skulle jeg ønske å forlate den?

Har du innspill til journalisten?
[email protected]