Klopp må kurere reisesyken

Liverpool har ikke vunnet en bortekamp i Champions League siden november 2009!

26. sep 2017 kl 11.06 Einar Kvande

Det er snart åtte år siden Liverpool sist vant en bortekamp i Champions League. Den gangen ble Debrecen beseiret i Ungarn.

Faktum er at Liverpool bare har vunnet tre av sine 13 siste Champions League-kamper.

Jürgen Klopp insisterer imidlertid på at denne typen statistikk ikke betyr noe som helst foran Liverpools møte med Spartak Moskva i kveld.

– Statistikk som dette er kun et problem om folk kan huske det. Det er bare ett tall. Ingenting annet. Vi er ikke det samme laget. Vi bærer bare det samme navnet, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

– Det er eksempler på flere lag som har vunnet Champions League, og som ikke har vært i nærheten av å gjøre det de påfølgende fem, seks eller ti år. Ting endrer seg.

– Vi måtte starte på nytt. Det er åpenbart. Men nå er vi klare for Champions League. Så lenge vi ikke feilvurderer situasjonen eller motstanderne, vil vi være klare til å konkurrere. Det er spennende.

– Det er som et eventyr. Du lander i et annet land. Det er mørkt. Jeg har aldri vært i Moskva tidligere. Det var ikke mulig å trene etter ankomst. Det er veldig spennende, og det holder deg på tå hev. Det er bra.

– Interessant og spennende

Spartak Moskva har slitt denne sesongen, og ligger på sjuendeplass i den russiske ligaen. De må også klare seg uten sin stjerne, Quincy Promes, i kveld.

– Vi kjenner til deres spillestil. De har et rutinert lag. I fjor tok en ny manager over, og vant ligaen umiddelbart. De har flere skader, og resultatene har ikke vært de beste denne sesongen, men dette er en annen turnering, og de er fortsatt et kvalitetslag. Det blir interessant, kommenterer Klopp.

Liverpool kastet bort seieren mot Sevilla i første gruppespillkamp, og måtte nøye seg med 2-2. Uavgjort ble det også mellom Maribor og Spartak, så uansett utfall i kveld vil gruppen fortsatt være helt åpen.

– Vi begynte med en hjemmekamp som vi ikke klarte å vinne. Det var ikke positivt, men det ble ett poeng til slutt. Dersom vi ikke vinner noen av våre bortekamper vil det selvsagt bli ganske vansklig for oss å gå videre fra gruppen, men det skal vi ikke fokusere på. Vi tar en kamp om gangen. Det er hva vi skal gjøre. Det skal ikke være noe problem.

– Stemningen her blir annerledes, men banen har nesten samme gress og samme størrelse som Anfield, så den er ikke noe problem. Dette er en stor mulighet. Det er en bortekamp mot et sterkt lag, som ble nasjonale mestere forrige sesong. Det er spennende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]