BORTEFORM TIL BEKYMRING  Men Jürgen Klopp legger ikke særlig vekt på Liverpools svake borteform i Champions League.

Klopp må kurere reisesyken

Liverpool har ikke vunnet en bortekamp i Champions League siden november 2009!

Det er snart åtte år siden Liverpool sist vant en bortekamp i Champions League. Den gangen ble Debrecen beseiret i Ungarn.

Faktum er at Liverpool bare har vunnet tre av sine 13 siste Champions League-kamper.

Jürgen Klopp insisterer imidlertid på at denne typen statistikk ikke betyr noe som helst foran Liverpools møte med Spartak Moskva i kveld.

– Statistikk som dette er kun et problem om folk kan huske det. Det er bare ett tall. Ingenting annet. Vi er ikke det samme laget. Vi bærer bare det samme navnet, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

– Det er eksempler på flere lag som har vunnet Champions League, og som ikke har vært i nærheten av å gjøre det de påfølgende fem, seks eller ti år. Ting endrer seg.

– Vi måtte starte på nytt. Det er åpenbart. Men nå er vi klare for Champions League. Så lenge vi ikke feilvurderer situasjonen eller motstanderne, vil vi være klare til å konkurrere. Det er spennende.

– Det er som et eventyr. Du lander i et annet land. Det er mørkt. Jeg har aldri vært i Moskva tidligere. Det var ikke mulig å trene etter ankomst. Det er veldig spennende, og det holder deg på tå hev. Det er bra.

– Interessant og spennende

Spartak Moskva har slitt denne sesongen, og ligger på sjuendeplass i den russiske ligaen. De må også klare seg uten sin stjerne, Quincy Promes, i kveld.

– Vi kjenner til deres spillestil. De har et rutinert lag. I fjor tok en ny manager over, og vant ligaen umiddelbart. De har flere skader, og resultatene har ikke vært de beste denne sesongen, men dette er en annen turnering, og de er fortsatt et kvalitetslag. Det blir interessant, kommenterer Klopp.

Liverpool kastet bort seieren mot Sevilla i første gruppespillkamp, og måtte nøye seg med 2-2. Uavgjort ble det også mellom Maribor og Spartak, så uansett utfall i kveld vil gruppen fortsatt være helt åpen.

– Vi begynte med en hjemmekamp som vi ikke klarte å vinne. Det var ikke positivt, men det ble ett poeng til slutt. Dersom vi ikke vinner noen av våre bortekamper vil det selvsagt bli ganske vansklig for oss å gå videre fra gruppen, men det skal vi ikke fokusere på. Vi tar en kamp om gangen. Det er hva vi skal gjøre. Det skal ikke være noe problem.

– Stemningen her blir annerledes, men banen har nesten samme gress og samme størrelse som Anfield, så den er ikke noe problem. Dette er en stor mulighet. Det er en bortekamp mot et sterkt lag, som ble nasjonale mestere forrige sesong. Det er spennende.

Del

Jürgen Klopp

18.11.2017 00:31

– Jeg er helt frisk

17.11.2017 16:30

Klopp fikk spørsmål om Van Dijk

15.11.2017 23:01

Klopp er tilbake på treningsfeltet torsdag

Jürgen Klopp er skrevet ut fra sykehuset.

Champions League

23.11.2017 20:14

– Vi slo av bryteren

Philippe Coutinho er klar på at spillerne har lært av feilen som kostet to poeng i Sevilla.

22.11.2017 23:56

Kun PSG har flere Champions League-mål

Med én kamp igjen av gruppespillet står Liverpool med et imponerende antall scoringer.

22.11.2017 20:04

Komfortabelt for Chelsea

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.02.2018 kl 20:47

Trening med Clyne, men uten Gomez

Jürgen Klopp har en så godt som skadefri tropp å velge fra foran helgens kamp mot West Ham, og det var sol og smil på dagens økt på Melwood.

+
20.02.2018 kl 14:10

Woodburn spiller mot United i Youth League

Gode nyheter for Steven Gerrard.

+
20.02.2018 kl 11:37

– Potensialet er stort. Ellers ville de ikke hatt kontrakt med Liverpool

Peter Krawietz snakker utlånsavtalene som ble gjort på tampen av overgangsvinduet, og om Pep Lijnders.

+
20.02.2018 kl 09:18

Har vist på trening at formen er i anmarsj

Sadio Mané er på vei tilbake til toppformen, ifølge manageren.

+