Klopp misfornøyd med midtbanen etter tapet for City

Jürgen Klopp mener at midtbanen ga forsvaret for dårlig beskyttelse da Liverpool tapte 5-0 på Etihad.

11. sep 2017 kl 00.25 Einar Kvande

Liverpools forsvar har blitt satt under lupen etter at Jürgen Klopps mannskap har sluppet inn 11 mål på seks kamper. Man må tilbake til 1958 for å finne sist Liverpool tapte en kamp 5-0, slik de røde gjorde mot Manchester City i helgen. Men Liverpool-manageren mener at midtbanen må ta minst like mye av skylden for braktapet som forsvarsrekka.

Statistikk viser at Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og Emre Can, og senere James Milner, bare gjorde to taklinger til sammen gjennom hele kampen.

– Dersom vi taper ballen på midtbanen, kan City spille ball der. City spiller på denne måten hele tiden. De benytter muligheter som dette ganske bra, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

– Den første scoringen var egentlig så enkel å forsvare seg mot. Alt du trenger å gjøre er å komme deg ut, og to spillere vil være i offside. Men vi gjorde ikke det. Førsteomgangen var slik. Vi var ikke kompakte nok, og stelte ikke i stand nok trøbbel for dem. Jeg var ikke fornøyd, men jeg ser også at vi selv hadde slike situasjoner på vei fremover.

– Du må forhindre at pasningene blir slått

– City var veldig offensivt orienterte, og vi var veldig offensivt orienterte.

– Dersom spillere på midtbanen forsvarer seg skikkelig har du en bedre sjanse. Vi er vanligvis mye bedre enn vi var mot City.

– Du kan likevel vinne kamper som dette, men vi hadde ikke sjanse mot City med en mann mindre. Men kan vi spille bedre enn vi gjorde mot City med enn mann mindre? Ja, helt klart.

Liverpool hadde flere gode angrep på siden til Mohamed Salah i første omgang, og det ble antydet at dette var bevisst fordi Klopp hadde oppdaget at Nicolas Otamendi var et svakt punkt hos City.

– Oppdaget? Det er ikke å vise noen respekt. Det blir vanskelig for alle når det blir slått slike pasninger. Det er slik forsvarsspill er. Du må unngå at pasningen blir slått, for Otamendi kan ikke gjøre Salah tregere. Klarer vi å slå pasningen, så er Salah allerede forbi. Det er ikke Otamendis feil. Slik ser jeg det. Det er grunnen til at man må være kompakte og forhindre slike pasninger.

– Det føles veldig ille å ha tapt 5-0, men på et tidspunkt skjønte jeg at dette ikke var vår dag slik kampen utviklet seg. Dessverre har jeg hatt noen slike dager som manager. Men heldigvis ikke i Liverpool tidligere. Takk, Gud.

– Jeg husker at vi i Dortmund tapte 5-1 for Bayern, i en kamp vi burde ha vunnet! Ingen husker det, men slik var det.

– Ting som dette skjer. Det var fælt, men vi må ta skylden for alt dere så på lørdag. Slik er livet. For to uker siden fikk vi all rosen etter å ha slått Arsenal, nå må vi finne oss i å ta den ikke spesielt hyggelige kritikken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]