FUNGERTE DÅRLIG  Midtbanen til Liverpool, her representernt ved Emre Can og James Milner, hadde ingen god dag på jobben mot City.

Klopp misfornøyd med midtbanen etter tapet for City

Jürgen Klopp mener at midtbanen ga forsvaret for dårlig beskyttelse da Liverpool tapte 5-0 på Etihad.

Liverpools forsvar har blitt satt under lupen etter at Jürgen Klopps mannskap har sluppet inn 11 mål på seks kamper. Man må tilbake til 1958 for å finne sist Liverpool tapte en kamp 5-0, slik de røde gjorde mot Manchester City i helgen. Men Liverpool-manageren mener at midtbanen må ta minst like mye av skylden for braktapet som forsvarsrekka.

Statistikk viser at Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og Emre Can, og senere James Milner, bare gjorde to taklinger til sammen gjennom hele kampen.

– Dersom vi taper ballen på midtbanen, kan City spille ball der. City spiller på denne måten hele tiden. De benytter muligheter som dette ganske bra, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

– Den første scoringen var egentlig så enkel å forsvare seg mot. Alt du trenger å gjøre er å komme deg ut, og to spillere vil være i offside. Men vi gjorde ikke det. Førsteomgangen var slik. Vi var ikke kompakte nok, og stelte ikke i stand nok trøbbel for dem. Jeg var ikke fornøyd, men jeg ser også at vi selv hadde slike situasjoner på vei fremover.

– Du må forhindre at pasningene blir slått

– City var veldig offensivt orienterte, og vi var veldig offensivt orienterte.

– Dersom spillere på midtbanen forsvarer seg skikkelig har du en bedre sjanse. Vi er vanligvis mye bedre enn vi var mot City.

– Du kan likevel vinne kamper som dette, men vi hadde ikke sjanse mot City med en mann mindre. Men kan vi spille bedre enn vi gjorde mot City med enn mann mindre? Ja, helt klart.

Liverpool hadde flere gode angrep på siden til Mohamed Salah i første omgang, og det ble antydet at dette var bevisst fordi Klopp hadde oppdaget at Nicolas Otamendi var et svakt punkt hos City.

– Oppdaget? Det er ikke å vise noen respekt. Det blir vanskelig for alle når det blir slått slike pasninger. Det er slik forsvarsspill er. Du må unngå at pasningen blir slått, for Otamendi kan ikke gjøre Salah tregere. Klarer vi å slå pasningen, så er Salah allerede forbi. Det er ikke Otamendis feil. Slik ser jeg det. Det er grunnen til at man må være kompakte og forhindre slike pasninger.

– Det føles veldig ille å ha tapt 5-0, men på et tidspunkt skjønte jeg at dette ikke var vår dag slik kampen utviklet seg. Dessverre har jeg hatt noen slike dager som manager. Men heldigvis ikke i Liverpool tidligere. Takk, Gud.

– Jeg husker at vi i Dortmund tapte 5-1 for Bayern, i en kamp vi burde ha vunnet! Ingen husker det, men slik var det.

– Ting som dette skjer. Det var fælt, men vi må ta skylden for alt dere så på lørdag. Slik er livet. For to uker siden fikk vi all rosen etter å ha slått Arsenal, nå må vi finne oss i å ta den ikke spesielt hyggelige kritikken.

Del

Jürgen Klopp

08.11.2017 15:58

Klopp i Sør-Afrika

06.11.2017 17:17

Bratt læringskurve for «Ox»

Manageren skryter av hvordan 24-åringen har håndtert en helt ny taktikk.

06.11.2017 15:43

Misfornøyd med kampoppsettet nyttårshelgen

Liverpool skal spille et dusin kamper fra den 18. november og frem til nyttårsaften, men det er den 13. kampen som irriterer Liverpool-manageren.

Manchester City

14.09.2017 13:13

Forventet ikke det røde kortet

Sadio Mané om hendelsen med Ederson.

13.09.2017 15:30

Liverpool slår (nesten) alltid tilbake etter stjernesmell

Braknederlaget mot Manchester City var 18. gang i dette århundret hvor de røde tapte en offisiell kamp med tre mål eller mer. Statistikken i påfølgende kamp er imidlertid god.

09.09.2017 16:44

– En fæl opplevelse, men slik er livet

– Det er bedre å tape 5-0 en gang enn å tape 1-0 fem ganger, slo en filosofisk Jürgen Klopp fast etter braktapet på Etihad.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.01.2018 kl 14:19

– Vil ikke slippe Woodburn nå

Jürgen Klopp forklarer hvorfor 18-åringen blir ut sesongen.

+
19.01.2018 kl 13:17

Salah har vært syk

Liverpool håper at Salah og Klavan vil trene igjen på fredag. Fortsatt usikkerhet rundt Lovren.

+
19.01.2018 kl 13:05

– Karius må prestere, han er nå vår nummer én

Klopp om keepersituasjonen, Karius og troppen før Swansea.

+
19.01.2018 kl 12:15

Goretzka signerte for Bayern

Jakten på den tyske midtbanespilleren er offisielt over.

+