Dette skriver avisene:«Klopps menn trykket på selvutslettelsesknappen»

Til tross for gnistrende angrepsspill, er det forsvarsfeilene som får mest fokus i avisene etter 2-2 mot Sevilla.

14. sep 2017 kl 09.25 Arve Vassbotten

«Det er bare for enkelt å score mot dette laget, og Klopps menn trykket på selvutslettelsesknappen», er den harde overskriften på James Pearce sin kommentar i Liverpool Echoetter at Liverpool spilte 2-2 mot Sevilla i Champions League-åpningen.

«Det er en følelse av antiklimaks, og Liverpool viser at gamle vaner er vanskelige å endre», skriver han.

  OPPGITT KAPTEIN:
  OPPGITT KAPTEIN:  Jordan Henderson var alt annet enn fornøyd etter at seieren glapp.

  De røde ble sløve

  «Fra en posisjon med totalt kontroll, kastet Jürgen Klopps lag bort to verdifulle poeng. Akkurat som i Europa League-finalen i Basel 14 måneder tidligere tok Sevilla gladelig imot gavene de ble gitt», skriver han med klar referanse til de defensive sårbarhetene.

  Han peker igjen på at det skulle ha blitt funnet alternativer på stopperplass da det ble klart at Virgil van Dijk ikke ville komme i sommer, og at de to siste kampene med Ragnar Klavan og Dejan Lovren i midtforsvaret beviser det. Ikke minst med Lovrens tabbe på 1-0 onsdag.

  Men det manglet ikke på sjanser til å drepe kampen, selv etter at Roberto Firmino bommet på straffe.

  «De røde ble sløve. Da det kom nok en konsentrasjonssvikt ble de straffet da Joaquin Correa utlignet. Sevilla hadde to skudd på mål, og scoret to ganger. Det er simpelthen for enkelt å score mot dette Liverpool-laget. Like alarmerende som målene de slapp inn, er måten Klopps lag mistet sin ro og form seint i kampen, som kulminerte da Joe Gomez ble utvist for sitt andre gule kort.»

  Alle som så kampen vet også at Liverpool vartet opp med glitrende angrepsspill til tider, og at ledelsen til pause burde vært større enn med ett mål.

  «Salah, Firmino og Mané gå La Liga-laget masse problemer med sin enorme fart, intelligente bevegelser og herlige samspill», skriver Pearce.

  En annen som får ros er Alberto Moreno, som var i storslag mot sine gamle lagkamerater.

  Det er simpelthen for enkelt å score mot dette Liverpool-laget. Like alarmerende som målene de slapp inn, er måten Klopps lag mistet sin ro og form seint i kampenJames Pearce
  HIMMEL TIL HELVETE:
  HIMMEL TIL HELVETE:  Liverpool strålte til tider i angrep, men klarte ikke utnytte sjansene sine gode nok. Bakover på banen var det langt svakere.

  Spennende angrep på svakt fundament

  «Liverpool dominerte i lange perioder i sin retur til Europas beste scene, kom tilbake på imponerende vis etter å ha sluppet inn et tidlig mål, og omfavnet Philippe Coutinho i hans første kamp etter forsøket på å dra til Barcelona. Men, og det er et tilbakevennende tema, individuell og kollektive defensive blundere viste Champions League hva Premier League har mistenkt lenge - at Klopp har konstruert en spennende angrepsstyrke på svakt fundament», skriver Andy Hunter i The Guardian.

  «De røde angrep med begeistring og forsvarte seg forferdelig», skriver Sam Wallace i The Telegraph.

  «Det var en kamp der Liverpool avsluttet med 24 skudd, sju traff mål og fikk bare to mål å vise til. Sevilla hadde bare to skudd på mål og scoret på dem begge.»

  Klopp har konstruert en spennende angrepsstyrke på svakt fundament.Andy Hunter - The Guardian
  INGEN GOD DAG:
  INGEN GOD DAG:  Dejan Lovren gjorde en stor feil på Liverpools første mål. Her er han avbildet i en annen duell i kampen.

  En feil en skolegutt ville være flau av

  Henry Winter i The Timesfokuserer også mer på Liverpools forsvarsproblemer enn det strålende angrepsspillet.

  «Angrep mot forsvar på trening i Melwood må være en målfest», starter han sin kommentar med.

  «Liverpool fortsetter å glede med de spennende bevegelsene framover, og fortsetter å gi hjertebank med deres manglende evner individuelt og kollektivt til å stoppe motstanderen», skriver han videre, og peker på at det er sluppet inn 13 mål på sju kamper denne sesongen.

  «Dette er ikke et nytt problem. Feilene i går kveld var kjente. Dejan Lovren, en skygge av midtstopperen han var i Southampton, gjorde en feil på Sevillas første som ville gjort en skolegutt flau, da han løftet foten da et innlegg kom, og lot ballen gå videre til Wissam Ben Yedder. Liverpools midtbane, og spesielt Jordan Henderson, klarte ikke å følge Luis Muriel, som satte opp Joaquin Correa på Sevillas andre mål. Correa løp som en pil mellom Lovren og Matip, som ikke klarte å reagere raskt nok. Igjen dårlige avgjørelser og konsentrasjon.»

  «Liverpool fortsetter å bli holdt tilbake av sin backlinje og en virkelig defensiv midtbanespiller som kan være skjold for dem. Midtbanen er ikke 'stygg nok'. De lot Lucas gå, forståelig nok på grunn av hans alder, men trenger å utvikle en yngre versjon, et disiplinert anker som er glad for å gjøre drittjobben», mener Winter, og viser til signeringene til Manchester United av Nemanja Matic og Chelseas Tiémoué Bakayoko.

  «Liverpools karismatiske manager, Jürgen Klopp, må ta noe av ansvaret for denne ubalansen i underholdning», mener Winter og sikter til mangelen på en ny stopper i sommer.

  Angrep mot forsvar på trening i Melwood må være en målfest.Henry Winter - The Times
  TATT GODT IMOT:
  TATT GODT IMOT:  Philippe Coutinho ble mottatt med applaus i sin Anfield-retur.

  Uungåelig og uakseptabelt

  Klopp visste at «2-2 ikke reflekterte det som hadde skjedd, men han har sett dette for mange ganger før. 'Unødvendig', sa han om Sevillas mål. Uunngåelig og uakseptabel kan ha vært mer passende ord», skriver Dominic King i Daily Mail.

  Han beskriver Liverpool som naive og passive på det første baklengsmålet, men hyller så angrepsspillet da Liverpool kom tilbake i kampen og så ut til å legge Sevilla langt bak seg før pause.

  Har du innspill til journalisten?
  [email protected]