Kneskaden stopper Jose Enrique

Jose Enrique tvinges til å legge fotballen på hylla i en alder av 31 år.

6. sep 2017 kl 12.29 Einar Kvande

Den tidligere Liverpool-backen Jose Enrique har offentliggjort at han gir seg som fotballspiller, bare 31 år gammel. I den forbindelse takker han Jürgen Klopp for at han fikk æren av å være Liverpools kaptein i den siste kampen han startet for klubben.

Forsvarsspilleren har vært klubbløs siden han ble frigitt av Real Zaragoza i sommer, og nå har han altså valgt å legge fotballskoene på hylla på grunn av sine langvarige kneproblemer.

Tok sterke medisiner

Spanjolen slet til stadighet med kneskaden i sine siste år i Liverpool, og spilte bare 21 kamper i løpet av sine tre siste sesonger for Anfield-klubben.

– En skade som skulle leges i løpet av tre måneder plaget meg i to år. Jeg oppsøkte fem leger i England, men ingen av dem klarte å løse problemet, siteres Jose Enrique av Marca.

– Kneet er fortsatt ikke helt bra. Jeg vet ikke om det er fysisk eller mentalt, men nå føler jeg at jeg må starte med blanke ark.

– Jeg har ikke kunnet spille uten å ta smertestillende medisiner. Jeg klarte ikke engang å trene. Det var vanskelig, og jeg ble desperat. Noen ganger ble jeg svimmel på trening fordi jeg hadde tatt så mye medisiner.

– Hver gang jeg spilte kamper hovnet kneet opp som en ball, og jeg klarte nesten ikke å gå på tre dager. Det var vondt. Jeg overbeviste meg selv om at det var et psykisk problem så mange ganger at jeg til slutt trodde på det.

Noen ganger ble jeg svimmel på trening fordi jeg hadde tatt så mye medisiner.Jose Enrique

Spanjolen forteller at han som en følge av dette gikk en hel uke uten å få behandling i forkant av Liverpools hjemmekamp mot Crystal Palace i november 2013.

– På trening fredagen før kampen spilte jeg 15 minutter uten å ta medisiner, og jeg klarte bare å løpe i en rett linje. Jeg var ikke i stand til å ta vendinger.

Venstrebacken spilte hele kampen påfølgende dag, men fikk bare 29 minutter på banen resten av sesongen.

Ble operert i Spania

Han reiste til slutt til Spania og fikk gjennomført en operasjon.

– Jeg ble aldri den samme spilleren etter dette. Det var frustrerende. Jeg spilte i tre måneder med en skadet menisk. Jeg måtte rømme til Spania, for jeg klarte ikke engang å gå.

Jeg overbeviste meg selv om at det var et psykisk problem så mange ganger at jeg til slutt trodde på det.Jose Enrique

– Jeg kunne ikke spille. Det var en fryktelig tid. Det gikk veldig hardt inn på meg, for jeg ønsket å spille, men klarte det ikke. Jeg fikk angstanfall der jeg tenkte «hva i helvete er galt med meg?». Jeg forsto det bare ikke.

Kaptein i avskjedskampen

Jose Enrique beskriver det siste året i Liverpool under Jürgen Klopp som «fælt», men han er glad for at han fikk være lagkaptein i hans siste start for klubben, mot Exeter City i FA-cupen.

– Jeg hadde den verste tiden i mitt liv under Klopp, for jeg visste at jeg kunne spille noen kamper når jeg var skadefri. Men Klopp var ærlig med meg. Han lot meg være kaptein for Liverpool i min avskjedskamp, og det er en ære jeg alltid vil være takknemlig for at jeg fikk oppleve.

– Når jeg blir gammel ønsker jeg å være i stand til å gå. Jeg ønsker ikke å bli invalid.Jose Enrique

Spanjolen spilte totalt 99 kamper for Liverpool og scoret to mål.

Når han blir bedt om begrunne hvorfor han legger opp allerede nå, kommer svaret kjapt:

– Når jeg blir gammel ønsker jeg å være i stand til å gå. Jeg ønsker ikke å bli invalid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]