– Kos deg ute på banen

Det er det beste rådet Rhian Brewster har fått av Jürgen Klopp.

5. sep 2017 kl 10.56 Einar Kvande

– Han sier alltid at jeg skal kose meg ute på banen. Det er det viktigste, forteller Brewster til Liverpoolfc.com.

– Jeg er selvsagt ung, og dersom jeg nyter å spille vil jeg selvsagt spille bedre, for da spiller jeg med selvtillit og er glad, slår tenåringen fast.

– Han har alltid rådet meg til å kose meg og være meg selv ute på banen. Han sier jeg må ønske å få ballen, stadig forflytte meg og alltid jobbe hardt, og det er hva jeg forsøker å gjøre hver dag nå.

Brewster fylte 17 år i april, men spiller allerede fast på U23-laget, og trente fast med førstelaget mot slutten av fjorårssesongen.

– Jeg var veldig nervøs, men samtidig opprømt, for jeg ønsket å gjøre et veldig, veldig bra inntrykk under mine første økter med førstelaget, uttaler London-gutten.

– Jeg fikk selvtillit av måten jeg ble ønsket velkommen på. Spillerne pratet med meg som om de skulle ha kjent meg hele livet. Det hjalp meg. De så at jeg var litt sjenert, så de pratet med meg og ønsket meg velkommen inn i troppen, noe som var veldig, veldig bra. Det er som en stor familie, egentlig.

Wijnaldum i en egen klasse

Brewster trekker frem en spiller som virkelig tok godt vare på ham på Melwood.

– Jeg reiste til min første trening sammen med Ben og Trent, for jeg kjente dem fra akademiet. Men en spiller var i en klasse for seg, og det var Wijnaldum. Han pratet til meg, spurte meg hvordan det var å flytte hit fra London, og virket oppriktig interessert.

Den store forskjellen mellom akademiet og Melwood er at det ikke er rom for å gjøre feil når du er på Melwood, slår Brewster fast.

– Ingen gjør feil på trening. Du må ha perfekte ballberøringer, både når du slår pasninger og skyter. De tar ikke fanger, og bryr seg ikke om at du er ung. De presser deg, og dersom du ikke er god nok faller du gjennom.

I SØKELYSET
I SØKELYSET  Rhian Brewster under et intervju i Sydney sammen med Ragnar Klavan, Georginio Wijnaldum og Loris Karius.

Brewster fikk sitte på benken i ligakampen mot Crystal Palace i april.

– Jeg var i skyene. Jeg visste ikke hva jeg skulle si. Jeg var veldig overrasket, og det var en helt utrolig følelse da jeg kom til hotellet. Neste dag, da jeg gikk foran Anfield og også under oppvarmingen, trodde jeg nesten ikke det var sant.

– Jeg var selvsagt bare på benken. Jeg så meg rundt, hørte fansen synge «You'll Never Walk Alone», og det var en utrolig følelse. En følelse jeg aldri har hatt tidligere, om jeg skal være ærlig.

Fikk være med til Australia

Brewster fikk også være med førstelaget på oppvisningskampen i Sydney etter at sesongen var over, hvor han fikk spille andre omgang foran 70 000 tilskuere.

– Det var noe jeg aldri vil glemme. Det å spille foran så mange fans, og flesteparten av dem var selvsagt Liverpool-fans. Det var en utrolig opplevelse, og en god følelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]