Likte ikke sitt nye kallenavn

«Prinsen av Wales» likte ikke å bli kalt akkurat det.

8. sep 2017 kl 10.14 Einar Kvande

Etter strålende spill for Wales den siste uken har Ben Woodburn fått tilnavnet «Prinsen av Wales». Det er et kallenavn han ikke liker spesielt godt, forteller Jürgen Klopp.

– Jeg hørte noen kalle ham «Prinsen av Wales». Jeg elsker det! Jeg sa det to ganger til ham i formiddag. Jeg er dog ikke så sikker på at han liker det noe særlig, siteres Klopp av Wales Online.

– Han var fantastisk for Wales. Vi kjenner Ben best, og han har allerede vært strålende for oss. Han fikk en hard start under preseason. Det var ikke enkelt for ham, og han klarte ikke å prestere på det nivået han har gjort tidligere.

– Men i løpet av de siste 2-3 ukene har han virkelig kommet i form. Jeg har sett kampene, og han har virkelig tatt tak i dem, noe som er uvanlig for en 17-åring. Dette er en veldig fin historie.

Forsiktig matching

Klopp er imidlertid opptatt av at det ikke skal bli for mye press på unge Woodburns skuldre.

– Alt avhenger av spilleren. Han er en veldig tålmodig gutt, noe som er veldig bra. Ikke bare når han spiller fotball, men utenfor banen også.

– Han forventer ikke for mye. Han tok sikkert en rask titt på passet sitt i formiddag, og slo fast at han fortsatt bare er 17 år! Jeg vet verden rundt ham tar mer og mer av, så vi hjelper ham alt vi kan.

– Det finnes en rekke eksempler på unge spillere som har gjort seg bemerket, og så har du ikke hørt noe mer om dem. Det vil ikke skje med Ben.

– Jeg mener han er i de beste hender her i Liverpool. Vi vil gjøre det som er riktig for ham. Han vil spille på juniorlaget og U23-laget, og han vil få spille førstelagsfotball. Hovedbudskapet er at han behøver å spille fotball. Han trener med oss, og så vil vi avgjøre fra uke til uke hvilket lag han vil spille for.

– Målet er at han skal bli en førstelagsspiller, for vi liker ham og vi ser hans kvaliteter, og det er hovedsaken. Men for oss er det ikke så viktig om dette skjer i morgen eller om ett år. Det som er viktig er at vi kan benytte ham når han er klar. Det er det vi forsøker å planlegge for.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]