Lite sannsynlig at Keita kommer i januar

Liverpool vil nesten helt sikkert forhøre seg om det er mulig å hente Naby Keita fra RB Leipzig allerede i januar, men svaret vil høyst sannsynlig være negativt.

29. sep 2017 kl 08.57 Einar Kvande

Liverpool Echo forstår det slik at sjansene for at Liverpool FC klarer å fremskynde overgangen til Naby Keita er små.

Afrikaneren er blitt kritisert både av sin egen manager i RB Leipzig og av den tyske pressen etter at Bundesliga-klubben tapte 2-0 for Besiktas i Champions League. Resultatet betyr at Leipzig ligger sist i sin gruppe før de møter Porto i de to neste kampene.

En eventuell Champions League-exit for RB Leipzig har ført til spekulasjoner om at Liverpool vil få sin mann allerede i januar, seks måneder tidligere enn opprinnelig planlagt. Avtalen mellom klubbene inneholder imidlertid ingen klausul om at Liverpool kan hente spilleren tidligere dersom den tyske klubben blir slått ut av Champions League allerede før jul.

Det er selvsagt ingenting som forhindrer Liverpool fra å forsøke å forhandle frem en ny avtale med Leipzig i januar, men Echo tror at sjansene for å lykkes er minimale.

Selv med Leipzig ute av Champions League på det tidspunkt er sannsynligheten stor for at den tyske klubben ønsker å beholde midtbanespilleren ut sesongen for å konsolidere sin posisjon i Bundesliga, og om mulig kvalifisere seg til Champions League enda en gang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]