Steve Nicol: – Liverpool har sendt en klar beskjed, de vil vinne Premier League og Champions League

Philippe Coutinho-sagaen har skremt Liverpool-fansen i hele sommer. Vår tidligere forsvarskjempe Steve Nicol roser eierne for å ha beholdt den ettertraktede brasilianeren.

9. sep 2017 kl 11.06 Steinar Bjerkmann

- Helt riktig å beholde, sier Nicol omtrent før vi får stilt ferdig spørsmålet.

Skotten gleder seg stort over at 25-åringen aldri fikk tvunget gjennom en overgang til Barcelona.

- Liverpool har sendt en beskjed, de vil vinne Premier League og Champions League. Selger du din beste spiller, vil det aldri skje. Nå sendte de en klar beskjed, mest til fansen, de er ikke her bare for å tjene penger, men også sørge for suksess ute på gresset. Det var et stort statement ikke å selge Coutinho, sier Nicol til Liverpool.no.

Nicol er ikke redd for at Coutinho skal forsure miljøet utøver høsten og vinteren.

- Fra det jeg kjenner om han, er han en fin fyr. Det kommer et VM neste sommer. Han må prestere for å komme med i Brasils VM-tropp, for ikke å snakke om startoppstillingen. Coutinho vil være skuffet nå, spesielt i starten, over at det ikke ble noen Barcelona-overgang, men jeg både forventer og tror at han vil prestere i Liverpool-drakten denne sesongen. Det burde ikke bli noe problem med å få ham inn igjen i troppen. Jeg er ikke bare en tidligere spiller, men også en stor fan. Kommer jeg til Anfield, skal jeg støtte ham og heie ham frem. Jeg tror spillerne er glade for at han blir. Klubben vil vinne noe, og det vil spillerne også. Det er aldri dumt å sende et slik signal som dette til spillerne, at klubben vil beholde sine beste spillere, sier Nicol ivrig.

ETTERLYSER DEFENSIVE FORSTERKNINGER
ETTERLYSER DEFENSIVE FORSTERKNINGER  Steve Nicol var selv i sin tid en solid forsvarsspiller i Liverpool.

Mangler litt i forsvar

Skotten er i dag ekspert for ESPN i USA. Han ser hver eneste Liverpool-kamp og har følgende dom over sommervinduet:

- Det var et godt vindu, så lenge Coutinho ble og Salah kom. Jeg er likevel skuffet over at vi ikke kjøpte en stopper. Ikke fortell meg at van Dijk er den eneste gode stopperen i verden. Det er jo dette man har speidere til. Når du bare har Lovren, som har vært svak og kostet deg så mange mål og poeng, må du gjøre en forandring. Gjør du ikke, må du ikke bli overrasket om de samme problemene består. Jeg forstår heller ikke helt kjøpet av Oxlade-Chamberlain, men han gir bredde i stallen, spesielt med tanke på cupene. Jeg sier ikke at han er dårlig, men mer at han er en squadplayer. Robertson har ikke mye erfaring fra Premier League, men blir bedre og bedre. Et greit kjøp, men med Lovren og Moreno i de fleste kampene kjemper vi ikke om mange trofeer, er jeg redd, sier en ærlig Nicol.

Han peker på at Manchester City har tatt grepene Liverpool også burde tatt.

- Liverpool skal være topp fire, men mangler litt i forsvar og har ikke gjort noe for å styrke stopperplassen. Vi ble bare nummer fire i fjor fordi vi scoret mange mål, men samtidig slapp inn for mange. Når du ikke styrker forsvarslinja, er det ikke naturlig å si at det blir færre baklengsmål. Når du ikke gjør noe med svakheten din, kan du ikke forvente gullkamp. Manchester City er mitt gulltips. De har gjort det vi ikke har gjort, nemlig å styrke forsvaret.

Heldige med trekningen

I Champions League steg forventningene etter at Liverpool var heldig med gruppetrekningen.

- Kommer man ikke videre gruppen, blir vi alle skuffet. En fantastisk trekning. Vi er favoritter. Jeg kan ikke se hvordan vi ikke skal gå videre. Det vil være en katastrofe å ryke ut. Jeg kan ikke se for meg at de blir slått ut. I cupspillet avhenger alt av hvem du får. Liverpool vil få trøbbel mot Real Madrid, men ikke glem Liverpools historie. Det har vært vanskelig uten Champions League, men vi ser at klubben fortsatt er attraktiv for spillerne.

Nicol spilte på et av de mest underholdende Liverpool-lagene noensinne i 1987/88. Han gleder seg til å se det lekne angrepet Jürgen Klopp sender utpå i jakten på ligagull nummer 19.

- Et fantastisk angrep. De scorer mange mål, alle sammen. Det vil bli mange mål framover. Jeg vet ikke hva jeg skal si, som ikke allerede er sagt. Det er morsomt å Liverpool. Det er alltid farlig, men du kan ikke vinne trofeer om du må score minst tre mål for å vinne kampene. Mané er min store favoritt. Får han ballen, er han kapabel til å gjøre nesten hva som helst. Det samme gjelder Coutinho, som kan score fra alle mulige posisjoner og vinkler. Jeg var ikke så sikker på Firmino da han kom, men jeg har forandret syn. Han gjør alt, scorer mål, serverer og binder sammen midtbane og angrep, stråler Nicol.

Han spilte selv for en rekke managerpersonligheter. Dette er skottens dom over Klopp:

- Jeg liker ham. Jeg håper han fikser forsvaret, men det er ingen tvil om hva han står for trenermessig. Han vet eksakt hvordan Liverpool skal angripe. Han står for samhold, og så lenge han ikke går helt bananas på sidelinjen, er det bra for fansen å se treneren sin så aktiv. De elsker ham, sier Nicol.

Har du innspill til journalisten?