Liverpool i lavest rankede CL-gruppe

Ifølge tallene til UEFA har de røde fra Anfield kommet i den antatt letteste gruppa i Champions League.

13. sep 2017 kl 16.49 Torbjørn Flatin

Hvis vi legger den såkalte koeffisienten til grunn, og bare bruker det hele tallet, vil styrkeforholdet gruppene i mellom være som oppsettet under. Koeffisienten er tallet UEFA får fram ved å bruke nasjonspoeng og det aktuelle lagets innsats i Champions League eller Europa League de siste fem årene.

Dette er tallet som legges til grunn ved trekninger. De siste par årene har imidlertid UEFA besluttet at ligavinneren for de åtte øverst rankede nasjonene skal være toppseedet i Champions League. Slik at for eksempel Barcelona, som er ranket som nummer tre i Europa, kom i seedingsgruppe nummer to siden de ikke er regjerende spansk ligamester.

Gruppe H – 403 poeng
Real Madrid (176), Borussia Dortmund (124), Tottenham (77), Apoel (26)
En såkalt «dødens gruppe» hvor Spurs med hjemmekamper på Wembley trakk regjerende mester Real samt Borussia Dortmund.

Gruppe D – 391 poeng
Juventus (140), Barcelona (151), Olympiakos (64), Sporting (36)
Storoppgjør mellom Juve og Barca, hvor sistnevnte altså allerede har tatt et solid første stikk med 3-0 seier på Camp Nou. Olympiakos og Sporting er gamle travere i Europa, men neppe i stand til å rokke ved de to andre storhetene.

Gruppe B – 380 poeng
Bayern München (154), Paris Saint-Germain (126), Anderlecht (58), Celtic (42)
Nokså like gruppe D, med et gigantoppgjør mellom Bayern og nyrike PSG, og hvor europeiske veteraner som Anderlecht og Celtic nok må kjempe om å komme videre i Europa League som treer i gruppa.

Gruppe A – 319 poeng
Benfica (111), Manchester United (95), Basel (74), CSKA Moskva (39)
United er «kjent for» å komme i antatt lette grupper. Det er vel inntrykket denne gangen også, selv om Basel og CSKA faktisk var ranket som nr. 3 og nr. 2 i de to laveste seedingsgruppene. Manchester United hadde på sin side lavest rankingtall i den nest øverste seedingsgruppa.

Gruppe C – 319 poeng
Chelsea (106), Atletico Madrid (142), Roma (53), Qarabag (18)
En tilsynelatende hardere gruppe enn tallene til UEFA viser, men Roma har ikke lyktes i Europa de siste sesongene og Qarabag fra Aserbajdsjan er regnet som slaktoffer. Treeren her vil nok automatisk bli regnet som en sterk utfordrer i Europa League.

Gruppe F – 298 poeng
Shaktar Donetsk (87), Manchester City (100), Napoli (88), Feyenoord (23)
Napoli var laget ingen ønsket fra seedingsgruppe tre, mens City er en klubb som stadig arbeider seg oppover på rankingen i kjølvannet av sine arabiske millioner. Nok en vrien gruppe, selv om Shaktar vil ha blitt vurdert som en god trekning fra første pott.

Gruppe G – 220 poeng
Monaco (62), Porto (98), Besiktas (45), RB Leipzig (15)
En antatt jevn og i utgangspunktet overkommelig gruppe, selv om Monaco og Leipzig er noen «luringer» siden de først nylig har hatt suksess og ikke fått tid til å samle rankingpoeng. Semifinalisten fra forrige sesong, Monaco, har måttet selge noen av sine største stjerner, men er likevel favoritt i gruppa.

Gruppe E – 207 poeng
Spartak Moskva (18), Sevilla (112), Liverpool (56), Maribor (21)
Så er det vår gruppe, og det er vel opplest og vedtatt at Liverpool fikk en bra trekning. Spartak definitivt et av lagene du ønsket av ligavinnerne, og Maribor fra Slovena bør i tillegg være svært overkommelig blant de lavest seedede. Sevilla er drevne i Europa og blir vanskelig, men Jürgen Klopp kunne i praksis ikke bedt om noe stort bedre i søken etter avansement.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]