Måtte kaste inn håndkledet i siste liten

Dejan Lovren skulle egentlig ha startet både mot Burnley og i ligacupen mot Leicester.

20. sep 2017 kl 23.58 Einar Kvande

Det er Chris Bascombe i Telegraph som melder at Lovren opprinnelig var tiltenkt en rolle i startoppstillingen til Liverpool både mot Burnley i helgen og i ligacupkampen mot Leicester tirsdag kveld.

Kroaten var imidlertid ikke i stand til å spille noen av kampene på grunn av en vond rygg.

Klopp satte inn Ragnar Klavan som Lovrens erstatter mot Burnley, mens han flyttet Joe Gomez fra høyrebacken og inn som midtstopper mot Leicester, noe som førte til at Jon Flanagan kom inn på høyrebacken.

Bascombe skriver at det er et faktum at Klopp ble tvunget til å gjøre endringer på sin opprinnelige forsvarsrekke bare noen få timer før kampstart i begge kampene.

Har hatt ryggplagene i tre uker

Telegraph-journliasten melder at Lovren har slitt med ryggplager helt siden landskampene i begynnelsen av september. Han satt noe overraskende på benken mot Manchester City, men spilte mot Sevilla i Champions League.

Selv om Lovren ofte blir kritisert for sine prestasjoner, påpeker Bascombe det faktum at Liverpool slipper inn færre mål og vinner flere kamper når kroaten er på banen.

Etter at han signerte for Liverpool i 2014 har 28-åringen gått glipp av 37 av Liverpools 119 Premier League-kamper. Den lengste sammenhengende rekken med ligakamper som Lovren har startet under Klopp er elleve, ifølge Bascombe.

Etter at Joel Matip kom til Liverpool for et drøyt år siden har Klopp bare kunnet velge sine to foretrukne stoppere, Lovren og Matip, 19 ganger. Liverpool har spilt 43 ligakamper siden den gang. Som duo har Lovren og Matip bare sluppet inn 15 ligamål.

Bascbombe skriver at Klopp håper at Lovren skal bli tilgjengelig for spill mot Leicester på lørdag. Telegraph-journalisten melder at Liverpool-manageren vil hente inn i startoppstillingen igjen spillere som Roberto Firmino, Mohamed Salah, Daniel Sturridge og Emre Can.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]