Dette skriver avisene:«Manés røde kort var kontroversielt, men man kan ikke ignorere Liverpools defensive problemer»

Ingen trodde Liverpool ville få det enkelt mot Manchester City, men dette var et resultat som det vil være tøft for Jürgen Klopps spillere å svelge.

10. sep 2017 kl 10.37 Einar Kvande

– Denne kampen ble avgjort av elendig forsvarsspill, en fraværende midtbane og en dommeravgjørelse som har splittet fotballverden, skriver Neil Jones i Liverpool Echo.

– Utvisningen av Sadio Mané var det avgjørende øyeblikket i kampen. Etter det var ikke Liverpool konkurransedyktige.

Jones konstaterer at dette var Liverpools verste tap under Klopp, og første gangen City har scoret fire mål mot Liverpool siden 1937. De endte dagen med fem, og kunne hatt flere.

– Liverpools ettermiddag var like grå som skyene over Etihad. Det var synd på fyren som måtte kjøre bussen hjem, skriver Jones.

City fant åpninger

Jonathan Northcroft i The Times slår fast at dette var tangering av Jürgen Klopps verste tap i hans 16 år lange managerkarriere. Sist tyskeren var med på å tape med fem mål var med Mainz i 2006.

– Begge managerne var enige om at dette var en helt annen kamp før Mané ble utvist, men selv med 11 mot 11 ledet City 1-0 og fant åpninger i Klopps midtbane og backfirer som senere ble vide som daler, skriver Times-journalisten.

Trent fikk kjørt seg

Sam Wallace i Telegraph mener at begge lag spilte på et eksepsjonelt høyt nivå, men at begge også hadde sine svakheter.

– Citys Nicolas Otamendi slet med tempoet når ballen ble spilt inn bak ham, og Salah satte fart på. Manés utvisning, og det lange oppholdet i spillet for at Ederson skulle få behandling, forandret rytmen i kampen. City hadde bedre kontroll etter det, og kunne konsentrere seg om å angripe på Liverpools høyre side, hvor de la press på sideback Trent Alexander-Arnold. 18-åringen så god ut når han gikk fremover, men fikk kjørt seg når spillet gikk i motsatt retning.

Korrekt avgjørelse

Oliver Holt i Mail on Sunday mener at dommer Jon Moss gjorde det riktige da han ga Sadio Mané marsjordre.

– Tidene har forandret seg, og det har reglene også, slår han fast.

– Du kan lengte tilbake til gamle dager så mye du vil, men de dagene tilhører fortiden og vil aldri komme tilbake. Reglene er annerledes nå, og spillere må omstille seg etter reglene, fortsetter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]