KEEPERDUELL:  Simon Mignolet er Liverpools førstevalg i Premier League, mens Loris Karius får stå i Champions League.

– Mignolet er nummer én

Liverpools manager sier Simon Mignolet spiller 85–87 prosent av kampene denne sesongen.

Jürgen Klopp ga Mignolet sesongens fire første kamper, før Loris Karius kom inn og holdt nullen mot Arsenal rett før landslagspausen.

Mignolet ble som lovet satt tilbake i buret mot Manchester City, men fikk se Karius stå bakerst mot Sevilla onsdag. Sistnevnte skal nemlig spille Liverpools kamper i Champions League denne sesongen.

Viktig med flere gode keepere

Under fredagens pressekonferanse bekreftet Klopp at Mignolet returnerer igjen i lørdagens møte med Burnley på Anfield.

– Selvfølgelig. Sånn er det. Det som er enkelt for meg ettersom jeg er sjefen, er at jeg kan ta disse avgjørelsene, og spillerne må godta dem, forklarer tyskeren.

Konkurransen mellom stengene betyr at det alltid vil være noen som ikke er fornøyde med Klopps valg. I tillegg er 24 år gamle Danny Ward stadig tilgjengelig. 

– Spør du en målvakt om hva han synes om at jeg bruker Loris i neste kamp, og han sier «det er en god idé, jeg var på vei inn til kontoret ditt for å spørre om det», ville det vært veldig feil. Jeg har sagt det før: Vi trenger flere gode keepere.

– Vi kan ikke finne et nytt andrevalg eller tredjevalg hvert år og si «okey, nå er de for unge til at jeg vil bruke dem, men de kan sitte på benken hele sesongen», eller at de er så gamle at de ikke vil spille mer, men hvis vi trenger dem, så må de prestere på øverste nivå.

– Vi har unge målvakter i den beste alderen, og alle er klare for å spille, alle sammen. Så vi må se på denne situasjonen som positiv for klubben og laget. Slik er det, og det må de takle, forklarer Klopp.

– Ingen kom inn på kontoret mitt og sa «sjef, du er en ****» eller noe. Jeg tok avgjørelsen, og jeg kommer til å gjøre det igjen.

– Fansen må venne seg til Karius’ spillestil

At det er Mignolet som skal brukes fast i Premier League, gjør at belgieren vil spille klart flest kamper av Liverpool-keeperne denne sesongen.

– Simon Mignolet er nummer én. Det har jeg allerede sagt. Ved sesongslutt vil han ha spilt 85 til 87 prosent av kampene, tror jeg. For meg er det nummer én.

– Det kommer til å være andre kamper, som den her om kvelden i Champions League, hvor Loris Karius spiller. Ettersom han spilte mot Arsenal, tror jeg han virkelig var klar, og han spilte veldig bra.

– Publikum må åpenbart venne seg litt til spillestilen hans, men det er dette som er den moderne fotballen. Han får ballen og bygger rolig opp bakfra. Jeg kan ikke huske en eneste feil (fra kampen), så han er i god form og er en god målvakt.

Del

Jürgen Klopp

13.11.2017 13:26

– Det er en bekymring for oss at han har fått kjenning med hamstringskaden igjen

Dette sier Jürgen Klopp om Sadio Manés strekkskade.

12.11.2017 10:33

Lallana om hvorfor Liverpool har slitt mot de mindre klubbene

Adam Lallana mener at Liverpools problemer mot mindre fasjonabel motstand er en mental greie.

12.11.2017 09:53

Ny bok om Jürgen Klopp:Var ønsket i begge Manchester-klubbene og Tottenham

Den nye boken om Liverpool-manager Jürgen Klopp, som har fått tittelen «Bring the Noise», vil være ute på bokmarkedet kommende torsdag.

Simon Mignolet

13.11.2017 17:39

Mignolet får sin 20. landskamp

10.11.2017 21:16

Ingen røde fra start for Belgia

09.11.2017 11:07

På landslagstrening

Loris Karius

08.11.2017 18:24

Styrketrening for Karius i New York

08.11.2017 15:38

Karius har vært på basketball i USA

02.11.2017 00:42

Fornøyd med tre poeng

Siste Til vår nyhetsoversikt
16.01.2018 kl 11:46

Dette er keeperne Liverpool vurderer

Til sommeren skal Jürgen Klopp på keeperjakt. Disse to er de heteste kandidatene slik det ser ut nå.

+
16.01.2018 kl 09:35

– Jeg kan ikke miste mer tid

Simon Mignolet er ikke fornøyd med å ha blitt vraket til kampene mot Everton og Manchester City, og forteller om samtalene med Klopp.

+
16.01.2018 kl 08:06

«Sannsynlig med keeperkjøp i sommer»

Loris Karius starter sannsynligvis også mot Swansea, men til sommeren kan det skje ting på keeperplass.

+
16.01.2018 kl 07:26

Vil ha spilletid-garanti for å låne ut Grujic

Jürgen Klopp ser fortsatt Marko Grujic som en spiller for framtiden, men vil nå låne han ut til klubber som vil gi ham startplass.

+