– Mignolet er nummer én

Liverpools manager sier Simon Mignolet spiller 85–87 prosent av kampene denne sesongen.

15. sep 2017 kl 17.02 Marius Rabben

Jürgen Klopp ga Mignolet sesongens fire første kamper, før Loris Karius kom inn og holdt nullen mot Arsenal rett før landslagspausen.

Mignolet ble som lovet satt tilbake i buret mot Manchester City, men fikk se Karius stå bakerst mot Sevilla onsdag. Sistnevnte skal nemlig spille Liverpools kamper i Champions League denne sesongen.

Viktig med flere gode keepere

Under fredagens pressekonferanse bekreftet Klopp at Mignolet returnerer igjen i lørdagens møte med Burnley på Anfield.

– Selvfølgelig. Sånn er det. Det som er enkelt for meg ettersom jeg er sjefen, er at jeg kan ta disse avgjørelsene, og spillerne må godta dem, forklarer tyskeren.

Konkurransen mellom stengene betyr at det alltid vil være noen som ikke er fornøyde med Klopps valg. I tillegg er 24 år gamle Danny Ward stadig tilgjengelig.

– Spør du en målvakt om hva han synes om at jeg bruker Loris i neste kamp, og han sier «det er en god idé, jeg var på vei inn til kontoret ditt for å spørre om det», ville det vært veldig feil. Jeg har sagt det før: Vi trenger flere gode keepere.

– Vi kan ikke finne et nytt andrevalg eller tredjevalg hvert år og si «okey, nå er de for unge til at jeg vil bruke dem, men de kan sitte på benken hele sesongen», eller at de er så gamle at de ikke vil spille mer, men hvis vi trenger dem, så må de prestere på øverste nivå.

– Vi har unge målvakter i den beste alderen, og alle er klare for å spille, alle sammen. Så vi må se på denne situasjonen som positiv for klubben og laget. Slik er det, og det må de takle, forklarer Klopp.

– Ingen kom inn på kontoret mitt og sa «sjef, du er en ****» eller noe. Jeg tok avgjørelsen, og jeg kommer til å gjøre det igjen.

– Fansen må venne seg til Karius’ spillestil

At det er Mignolet som skal brukes fast i Premier League, gjør at belgieren vil spille klart flest kamper av Liverpool-keeperne denne sesongen.

– Simon Mignolet er nummer én. Det har jeg allerede sagt. Ved sesongslutt vil han ha spilt 85 til 87 prosent av kampene, tror jeg. For meg er det nummer én.

– Det kommer til å være andre kamper, som den her om kvelden i Champions League, hvor Loris Karius spiller. Ettersom han spilte mot Arsenal, tror jeg han virkelig var klar, og han spilte veldig bra.

– Publikum må åpenbart venne seg litt til spillestilen hans, men det er dette som er den moderne fotballen. Han får ballen og bygger rolig opp bakfra. Jeg kan ikke huske en eneste feil (fra kampen), så han er i god form og er en god målvakt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]