– Mo Salah har imponert alle

Jürgen Klopp sier at Mohamed Salah overgått alle hans forventninger i begynnelsen av sesongen.

23. sep 2017 kl 00.16 Einar Kvande

Det egyptiske hurtigtoget er Liverpools toppscorer så langt denne sesongen, med fem mål på åtte kamper.

– Mo har spilt bedre enn noen kunne forestille seg på forhånd, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Han er en veldig god spiller. En vi var overbevist om at ville passe hos oss. Det var grunnen til at vi kjøpte ham. Du kunne se det allerede i den første kampen, mot Watford. Det var litt vanskelig for ham til å begynne med. Det var en veldig fysisk tøff kamp, og noen tvilte kanskje og trodde det ville bli vanskelig for ham.

– Men nå er han mye mer stabil. Da han var i Chelsea var han bare guttungen. Nå er han mye mer moden. Både spillestilen hans og fysikken hans er blitt bedre.

– Jeg er ikke overrasket, men du skal ikke ta slike ting for gitt, da nye spillere av og til trenger tid.

Ble hvilt

25-åringen ble hvilt da Liverpool spilte ligacup i midtuken, men han vil være tilbake mot Leicester i morgen.

– Han fikk en hel preseason sammen med oss, noe som forandret alt. Han er ikke i en tilvenningsfase lenger, noe som folk virker å forvente av Ox også. Mo fikk gjort gode økter under preseason, og spilte både gode og mindre gode kamper, så alt er bra.

– Hvor mye betalte vi for ham igjen, var det 38 millioner pund? Jeg kan aldri si at en slik sum er billig, men han har gjort det bra og forhåpentligvis fortsetter han slik.

Dårlig statistikk i Leicester

Jürgen Klopp har tapt alle de tre kampene han har ledet Liverpool på King Power Stadium. Nå håper han at Salah skal bidra til at det blir forandring på dette i morgen.

– Jo flere kamper du taper et sted, jo mer sannsynlig er det at du vil vinne neste kamp, sier en optimistisk Klopp.

– Det handler om å prestere. Jeg tror ikke at det finnes steder der du bare vil tape. Jeg tenker ikke så mye på denne statistikken. Det kan være slik av og til. Dortmund vant i Hamburg på onsdag. Da jeg var der vant vi aldri der, og etter min tid har de også hatt en dårlig statistikk der. Men nå har det endret seg. Slik er det bare. Ting kan alltid forandre seg. Jeg tror ikke på slike statistikker.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]