Nekter for at skadene er et problem

Liverpool kan bli nødt til å stille uten sine to beste midtstoppere mot Leicester på lørdag, men Jürgen Klopp tilbakeviser at skadesituasjonen er et problem for ham.

21. sep 2017 kl 16.42 Einar Kvande

Klopp tror at hans lag vil klare brasene mot Leicester, selv om han kanskje må mønstre et mannskap uten Dejan Lovren og Joël Matip. Duoen vil bli testet før troppen reiser til King Power Stadium.

Lovren har gått glipp av de to siste kampene på grunn av problemer med ryggen, mens Matip fikk en smell mot Burnley på lørdag.

Det kan bli Ragnar og Joe igjen

På dagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om hvordan han vil komponere forsvarsrekka uten sine to faste midtstoppere.

– Det vil bety at Ragnar Klavan spiller sin tredje kamp på rad. Joe Gomez fikk en kamp som midtstopper sist, så vi får se hvordan vi greier oss dersom det blir de to igjen. Jeg håper imidlertid ikke at det blir slik.

– Men dersom det blir slik, betyr det trolig at Trent spiller sideback. Til neste kamp, tre dager etter den kommende, er Joe suspendert, så slik er situasjonen. Dette er normalt for en fotballmanager.

– Vi får se hva vi kan gjøre, men jeg vet ikke noe sikkert ennå. Jeg må vente, og spillerne må trene dersom de er i stand til det i dag.

– Vi vil forberede oss til kampen, og så får vi se hvem som spiller på lørdag. Vi har fortsatt et par dager på oss til å finne ut hvilke spillere som vil være tilgjengelige.

– Dette er en normal utfordring. Det er ikke verre eller bedre enn andre situasjoner. Det viser hvordan situasjonen er. Spillere kan bli dårlige over natten, og da må du finne frem en ny plan. Derfor forbereder vi oss på alle eventualiteter, inntil vi vet hvem vi kan benytte.

Ingen alvorlig skade

– Skaden til Dejan er ikke alvorlig, men den har likevel holdt ham ute av to kamper, og han er ikke tilbake i trening ennå. Det betyr at han er tvilsom til helgens kamp, noe som ikke er kult.

– Situasjonen er den samme for Joël Matip og Emre Can, selv om skadene er helt annerledes. De har litt problemer etter forrige kamp, så vi må vente å se om de er tilbake i trening i dag eller i morgen. Det er vi ikke sikre på for øyeblikket.

– Vi kan ikke forandre på dette. Vi kan ikke bare få en ryggskade til å forsvinne. Men det er som nevnt fortsatt to dager igjen til kampen, så vi får se hvem som blir tilgjengelige.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]