Dette skriver avisene«Nye fjes, men de samme gamle deprimerende problemene»

Sjansesløseri, byttet av Coutinho og svakt forsvarsspill mot Leicester.

20. sep 2017 kl 09.04 Arild Skjæveland

Avisene er ikke nådige med Liverpool etter exiten fra ligacupen tirsdag kveld. For dette burde Liverpool ha vunnet.

James Pearce, Liverpool Echo

«Velkommen i klubben Jürgen, for vi er alle drittlei av det. Nye fjes, men de samme gamle deprimerende problemene.»

Dette var så alt for kjent - da store feil ble straffet, og akkurat som mot Sevilla og Burnley kunne Liverpool bare skylde på seg selv. Et mye forandret Liverpool skulle ha avgjort kampen etter å ha utspilt Leicester City i de første 45 minuttene - men de sløste med sjansene, og falt sammen i den andre omgangen.

Liverpool har nå sluppet inn 16 mål på ni kamper i alle turneringer denne sesongen, og det er uakseptabelt. Klopp mener det handler om konsentrasjon heller enn kvalitetet, men bevisene peker mot noe annet. Klubben feilet med å forsterke sin svakeste lagdel i overgangsvinduet, og det koster dem dyrt. Klopp sin tro på spillerne han valgte å satse på i sommer blir ikke gjenbetalt med godt spill på banen.

Motstanderne vet at de bare må holde ut, slik Leicester gjorde i første omgang, fordi de på et eller annet tidspunkt vil få en gavepakke eller to i den andre enden.

Carabao Cup vil aldri definere denne sesongen, og en tidlig exit må settes i kontekst - men realiteten er at klubben ikke har vunnet et trofé siden 2012, og har sett sin beste sjanse til å ende det ryke.

Les hele hos Liverpool Echo her.

Henry Winter, The Times

«Liverpool kastet det bort».

Shinji Okazaki endret denne kampen da han kom inn tidlig i den andre omgangen, og ga Leicester alt de manglet i den første omgangen. Endelig fikk de inn kreaitivitet, og Okazaki ble linken mellom midtbanen og angrepet, og scoret sitt tredje mål på fem kamper denne sesongen, før han satte opp Islam Slimani - og Leicesters førsteomgang ble glemt.

Liverpool hadde startet så bra, og Coutinho hadde vært kampens beholdning. Det var ingen hint om surmuling etter overgangssagaen med Barcelona, der Coutinho startet på venstre men spilte i en fri rolle. Coutinho styrte alt og var nøkkelen i Liverpools angrep. Marc Albrighton måtte bare kaste seg inn i han. Selv i ubalanse klarte Liverpools nummer 10 å løfte ballen gjennom til Solanke, som avsluttet til side for mål.

Det var enveiskjøring frem til Leicester viste mer ambisjon og energi i den andre omgangen. Frem til det lå laget dypt, og så usikre ut. Kontringene stemte ikke - selv om Jon Flanagan slet med farten til Demarai Gray.

Joe Gomez spilte midtstopper i går kveld, og gjorde seg fortjent til en startplass i ligen. Dejan Lovren som partner med Joel Matip er ikke akkurat Alan Hansen.

Les hele hos The Times her(krever innlogging).

Stuart James, The Guardian

«Jürgen Klopp sa han var drittlei Liverpools forsvarsspill, etter at de slapp inn to billige mål etter dødballer, etter et ødeleggende tap mot Leicester City, som sendte dem ut av Carabao Cup og forlenget rekket med skuffende resultater.»

Shinji Okazaki scoret Leicesters første etter at Liverpool ikke fikk klarert en corner, og Islam Slimani la på til 2-0 etter et innkast.

Liverpool hadde ballen i 76 prosent av tiden i den første omgangen, og hadde 13 skudd mot Leicesters tre. Klopp vet at slik statistikk ikke betyr noe når laget hans gir med en gang de kommer under press. Det er nå fire kamper uten seier for dem, uten noen tegn til forbedring i forsvar til tross for arbeidet på treningsfeltet. Det er vanskelig å ikke tenke at noen av spillerne ikke er gode nok.

Klopps avgjørelse om å ta ut Philippe Coutinho til pause hjalp ikke Liverpool. Manageren forklarte at han hadde bestemt seg før kampen at brasilianeren, som var den soleklart beste spilleren i den første omgangen, kun skulle spille 45 minutter mens han fortsetter å bygge opp den fysiske formen. Uanestt hva folk skulle mene om Klopps tankegang med Coutinho, så skal ikke én spiller være grunnen til at et lag mister det helt.

Les hele i Guardian her.

Sam Wallace, The Telegraph

«Jürgen Klopp valgte et annet type lag i en annen turnering, men ble møtt med et kjent utfall. At laget hans kan dominere i lange perioder av kamper, men likevel ikke klarer å vinne dem.»

Dette var Klopp sitt lag sin fjerde kamp uten seier, og selv om det å ryke ut i tredje runde av Carabao Cup ikke er det verste som kan skje i sesongen, må det stilles ukomfortable spørsmål om rekruttering og kampplan så tidlig i sesongen.

Leicester hang ikke med gjestene i første omgang, men da Craig Shakespeare sitt lag endelig våknet, var det ikke mye de måtte gjøre for å vinne denne kampen.

– Jeg var glad for å komme til pause med uavgjort, og enda gladere for at de tok ut Coutinho, sa Shakespeare etter kampen.

Les hele i the Telegraph her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]