– Ønsker å bruke Coutinho igjen så raskt som mulig

Jürgen Klopp antyder at vi får se Philippe Coutinho på banen mot Sevilla på onsdag.

10. sep 2017 kl 23.53 Einar Kvande

Klopp tror ikke at stortapet for Manchester City ville ha vært unngått med Coutinho på banen, men bekrefter at han ønsker å bruke brasilianeren mot Sevilla.

– Jeg er ikke så sikker på at det er så enkelt, men dersom det er det, så er det kult om vi bare kan sette inn Phil og alt vil bli bra igjen, svarer Klopp når han blir spurt om tapet mot City kunne ha vært unngått med Coutinho på banen.

– Med Phil på banen har vi ikke skapt så mye mer sjanser mot City tidligere sesonger, men ja, vi har scoret hyppigere. Dersom dere ønsker å kritisere meg for avgjørelsen om å ikke benytte Coutinho så er det ikke noe problem, siteres Klopp av Liverpool Echo.

– Vi har allerede scoret mange mål denne sesongen. Spillerne på banen har spilt den type pasninger Phil kan slå. Pasningen som spilte fri Mo Salah i feltet på lørdag, den ble slått av noen. Du kan ikke slå den bedre enn det. Men den siste avgjørelsen var ikke god nok til å score mål. Det er dette vi må lære oss. Ja, vi kan være veldig gode. Men dersom du ikke avslutter sjansene du skaper med scoring vil du alltid ha et problem.

En fantastisk spiller

– Phil er en fantastisk spiller, og forhåpentligvis kan vi benytte ham så tidlig som mulig.

Første sjanse til det kommer på onsdag, når Liverpool altså er vertskap for Sevilla i den første kampen i gruppespillet i Champions League.

Coutinho forklarer hvorfor han ikke tok med Coutinho i troppen mot City på denne måten:

– Jeg tok den avgjørelsen med tanke på resten av sesongen. Han hadde akkurat kommet hjem fra en lang flytur, etter to innhopp fra benken og før det tre uker uten trening.

– Vi spiller på onsdag, vi spiller på lørdag, og etter det spiller vi kamp, kamp, kamp, kamp, kamp. Jeg vil ha denne situasjonen konstant nå de neste 3-4 ukene.

– Vi mente det var best å gi ham 3-4 dager med skikkelig trening, og så blir han tilgjengelig for oss, noe som er veldig gode nyheter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]