Planer for felles treningsanlegg er blitt godtatt

Liverpool FC er stadig nærmere et stort anlegg i Kirkby som vil huse både senior- og junioravdeling, og som en håper står ferdig om snaut to år.

7. sep 2017 kl 20.46 Torbjørn Flatin

Utvidelser av anlegget hvor Liverpools akademi i dag holder til vil koste klubben anslagsvis £50M. Deler av dette skal betales ved at treningsanlegget Melwood, hvor førstelaget har vært i om lag 60 år, skal selges til boligformål.

For de som er kjent på anlegget i Kirkby, rett utenfor bygrensen til Liverpool, vil dagens hovedbane bli gjort om til en innendørsbane. Bak hovedbygningen vil det bli gjort utvidelser som medfører fasiliteter som gir plass til både førstelag og akademi.

Liverpool FC fikk i dag godkjent planer av kommunen Knowsley, hvor akademiet ligger, og ifølge Liverpool Echo er planen at man kan ha byggestart tidlig i 2018 og at det hele kan stå ferdig før pre-season i 2019/20 sesongen.

- Dagens godkjenning er nok et steg på veien til å oppnå vår visjon om å bringe førstelagsspillerne og de unge spillerne sammen på et område, uttaler Liverpools daglige leder Peter Moore.

- Vi har mottatt positive tilbakemeldinger fra lokale innbyggere og forretninger gjennom våre samtaler og vi takker for deres støtte.

- Som del av planleggingsprosessen vil vi nå gjøre klart en mer detaljert plan før vi har den sikkerheten vi behøver før vi starter med å utvikle området.

Som en del av prosjektet vil Liverpool FC skaffe til veie fem nye fotballbaner til benyttelse av lokalsamfunnet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]