Sakho ble solgt

Liverpool bekrefter salget av stopperen.

1. sep 2017 kl 08.28 Arild Skjæveland

Mamadou Sakho fikk omsider sin overgang til Crystal Palace, og Liverpool fikk 26 millioner pund for spilleren de betalte 15 millioner pund for i 2013.

Sakho har ikke spilt en kamp for de helrøde siden april 2016. Nå er han solgt til Crystal Palace, bekrefter Liverpool FC.

Krevde 30 millioner

Mamadou Sakho falt i unåde hos Jürgen Klopp i fjor sommer, da han ble sendt hjem fra treningsleir i USA, og deretter takket nei til en overgang.

I januar ble han utlånt til Crystal Palace, og var en sterkt medvirkende årsak til at Sam Allardyce sitt lag holdt plassen.

Leicester City og West Bromwich var begge interessert i stopperen mot slutten av overgangsvinduet, men det var tilbake til Palace han ville. Frank de Boer sin klubb la inn to bud som ble avslått. Liverpool ville ikke vike fra prislappen på 30 millioner pund.

Det ble hektiske timer på slutten av overgangsvinduet. Tidlig torsdag aksepterte Manchester City et bud fra Palace på 23 millioner pund for Eliaquim Mangala - Sakhos tidligere lagkamerat fra det franske landslaget. Men Mangala ville ikke til Palace.

Liverpool og Palace ble torsdag kveld enig om en overgangssum på 26 millioner pund, og Sakho dro til London for medisinsk sjekk.

80 kamper

Franskmannen ble en populær spiller blant supporterne, og markerte seg i lokalsamfunnet da han stadig stilte opp for veldedighet.

Midtstopperen fikk 80 kamper for klubben. I sin siste kamp i rødt scoret han i derbyet mot Everton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]