Salah var ikke skadet

Jürgen Klopp valgte å bytte ut Mohamed Salah til fordel for Alex Oxlade-Chamberlain etter første omgang på Etihad.

9. sep 2017 kl 18.51 Einar Kvande

Mange stusset over det byttet. Salah hadde vært en av Liverpools toneangivende spillere i førsteomgangen mot City.

– Han er helt ok, svarte Klopp da han fikk spørsmål om Salah ble byttet ut fordi han hadde fått kjenning med en skade.

Liverpool viste lovende takter i første omgang, men Klopp var ikke fornøyd.

– Nei, for jeg forventer mer av oss. Jeg forventer at vi er sterkere den første halvtimen. Ingen av lagene forsvarte seg særlig bra. Ingen av lagene var spesielt kompakte. Vi skapte mange sjanser, og det var vanskelig for City å forsvare seg i disse situasjonene. De fikk to gule kort for forseelser like utenfor 16-meteren.

– Vi var uheldige i mange situasjoner, men vi kan ikke tenke så mye på det, for hell og uhell kan vi ikke gjøre så mye med. Men vi kan forandre prestasjonene våre. Jeg vet det er vanskelig etter landskamper, for spillerne har spilt i andre posisjoner og systemer, og har hatt andre oppgaver. Men vi burde uansett ha tatt ledelsen i første omgang.

– På stillingen 1-0 var det fortsatt 11 mot 11, og når vi hadde ballen så alt bra ut. City presset oss ikke spesielt høyt. De presset oss litt i forkant av den første scoringen, for vi måtte spille ballen tilbake til Simon som bare kunne slå den langt.

– Deretter oppstår det en duell, og Gini skulle hatt et lite frispark mener jeg. På grunn av den lange ballen klarte vi ikke å stå høyt nok, og to spillere var på Ragnar, og en av dem fikk tak i ballen. Jeg mener å huske to eller tre lignende situasjoner i andre omgang, og det er ikke spesielt bra. Jeg vet vi kan spille veldig bra, så etter å ha tatt opp dette vil jeg prøve å hjelpe guttene til å glemme dette resultatet, men ikke feilene vi begikk.

Ingen på fremste stolpe

– Vi burde ha scoret og vi burde ha skapt flere sjanser. Mo kom til dødlinja tre eller fire ganger, og da må du finne noen. Men ingen var på fremste stolpe. Ingen.

– Dette var ting vi kunne prate om og forandre til annen omgang, men med en mann mindre på banen ble det en vanskelig situasjon i pausen. Jeg var fortsatt positiv, og mente vi fortsatt hadde en mulighet. Det er selvsagt ikke det beste utgangspunktet å ha en mann mindre mot City, men vi gjør dette mye på trening. Da hender det vi spiller med bare sju forsvarere mot 14.

– City kan ikke skape sjanser dersom vi er på riktig plass og benytter offsidelinja, noe vi ikke gjorde ved den andre scoringen. Å komme under 2-0 mot City med ti mann på banen er ikke kult. Det var vanskelig, men vi kunne ha gjort det bedre i andre omgang.

– Men jeg er ikke så bekymret for dette. Vi lærte en tøff lekse i dag, men jeg vet at guttene er gode nok og vi vil lære av dette. Vi må også lære av førsteomgangen, og at vi da må klare å styre kampen i en annen retning. Vi må score da. Jeg tror alle så det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]