6-0 borte mot Newcastle:Satte rekord uten Suarez

Med spillere som Enrique, Lucas og Downing fra start tok Daniel Sturridge & Co på seg scoringstøvlene på St. James’ Park.

28. sep 2017 kl 13.54 Torbjørn Flatin

Luis Suarez hadde bitt Branislav Ivanovic i armen og endte opp med ti kampers suspensjon. Den første sonet han da Liverpool under Brendan Rodgers reiste til Newcastle 27.april 2013.

I det som hadde vært en skuffende sesong, hvor 7.plass og bak naboen Everton i Premier League ble fasiten, synes de røde å synke skuldrene uten sin store stjerne.

I et forvarsel på hva røde fans kunne vente seg i den kommende sesongen, 2013/14, scoret Daniel Sturridge to ganger i nordøst, og rakk også et hattrick mot Fulham før 2012/13 var over. Philippe Coutinho assisterte et av målene til Daniel, og ble i tillegg matchvinner i ligafinalen mot QPR.

2-0 til pause

Liverpool tok en tidlig ledelse i nordøst da Daniel Agger ble igjen etter et frispark og lurte et hjemmeforsvar som prøvde å rykke ut og sette ham i offside. Isteden kunne dansken enkelt heade inn overlegget fra Stewart Downing.

Agger scoret 14 mål for Liverpool, og ved siden av Chelsea var Newcastle den eneste klubben han nettet mer enn en gang mot. Det sørget en fulltreffer i neste sesongs hjemmekamp mot skjærene for, i en 2-1 seier.

I et raskt angrep åpnet Coutinho og Sturridge helt opp vertenes forsvar, og Jordan Henderson med sjumilsstøvler kunne doble ledelsen til pause. Disse tre var til tider ustoppelige og fikk alle en velfortjent 8’er på vår spillerbørs. Kanskje starter også alle tre på søndag?

Sturridge banens beste

Alan Pardew, manager hos Newcastle, satte inn Ben Arfa og Gouffran for Perch og Gutierrez til 2.omgang, men isteden var det Daniel Sturridge som effektivt avgjorde kampen med to mål i løpet av det første kvarteret etter hvilen. Med Coutinho og Henderson som assistenter kunne spissen igjen danse sin dans.

Brendan Rodgers begynte å tenke på Merseyside-derbyet helgen etter, som for øvrig endte 0-0 på Anfield, og sendte utpå Fabio Borini i det 73. minutt for kaptein Steven Gerrard. Et minutt senere hadde italieneren scoret med sin første touch på ballen, spilt fram av Downing.

Det var bare en av tre scoringer som Borini scoret i offisielle kamper for Liverpool.

De to andre nøkkelspillerne, Coutinho og Sturridge, fikk også hvile i noen få minutter, da Suso og Jonjo Shelvey kom innpå. Sistnevnte en mulig motstander til helgen. Daniel Sturridge ble for øvrig vår Liverpools beste.

Fabio Borini med en sjelden scoring for Liverpool.

Scoringsrekord

Før de siste byttene hadde imidlertid Jordan Henderson stupheadet(!) inn 6-0. Det var en slik kamp for Liverpool, som dermed tangerte den største seieren mot Newcastle fra 1967 på Anfield, og sørget for den største bortetriumfen mot de sorte og hvite.

Det var første gang Hendo scoret to ganger for Liverpool, en bedrift han gjentok sesongen etter mot Swansea. Det i et år hvor de røde med en fremre sekser bestående av Jordan Henderson, en noe aldrende Steven Gerrard, en ung Raheem Sterling, samt Philippe Coutinho, Daniel Sturridge og Luis Suarez scoret 101 ligamål og fulgte Manchester City helt til døra i kampen om ligagullet.

Ser vi noe av det samme i dagens Liverpool med Jürgen Klopp?

Liverpool: Reina, Johnson, Carragher, Agger, Enrique, Gerrard (Borini 73), Lucas, Henderson, Downing, Coutinho (Suso 84), Sturridge (Shelvey 84)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]