Jürgen Klopps pressekonferanse:– Jeg kan ikke skyte fra benken

Liverpool-manageren ble blant annet konfrontert med lagets sjansesløseri i de siste kampene.

29. sep 2017 kl 13.26 Einar Kvande

Om Rafael Benitez

– Jeg møtte Rafa en gang mens han var manager i Liverpool. Vi slo dem 5-0 med Mainz! Forhåpentligvis husker han det! Resten er historie. Jeg vet han fortsatt har sterke følelser for denne klubben. Han ønsker denne klubben alt det beste, og det er slik det bør være. Vi har møtt hverandre 10-15 ganger på ulike steder. Det har alltid vært veldig hyggelig. Vi snakket til og med sammen i sommer under preseason. Jeg kjenner ham bedre enn de andre kollegene mine i Premier League. Han er en veldig interessant person.

Om manglende uttelling på sjansene

– Jeg kan ikke gjøre oss mer kliniske. Det er ikke et eneste ord jeg kan si som vil gjøre oss mer kliniske. Det er som med alt annet i livet; Du må bare forsøke igjen og igjen. Vi vet alle at disse guttene vil score mål. Det vanskeligste er å bevare selvtilliten. Det gir ingen mening for meg å kritisere avslutningene våre. Det er selvsagt mitt ansvar, men jeg kan ikke skyte fra benken. Men det er min jobb å hjelpe dem. Vi har snakket om hvordan vi kan skape flere sjanser, hvilke pasninger som er riktige eller ikke, og slike ting.

Om Newcastle

– Jeg så hele Newcastles kamp mot Brighton. De er et godt lag, og de var uheldige. De er godt organiserte. Vi kjenner til deres kvaliteter. Vi må får orden på våre store og små problemer, og så reise dit og respektere Newcastle.

Om starten på sesongen

– Den er grunnlaget vi har lagt. Plattformen vår. Det må vi benytte, men det sier ingenting om kampen mot Newcastle. Alt er fortsatt mulig for oss. 11 poeng i Premier League er ikke perfekt, men det er ikke slik at de andre lagene er ute av syne. Jeg er ikke interessert i kritikken mot oss. Jeg har ikke noe problem med den, men den vil ikke påvirke oss. En del lag har selvsagt kommet godt igang, men det betyr ikke at vi ikke skal forsøke mer selv. Manchester-klubbene er to fantastiske klubber. Chelsea er et godt lag, og det er Tottenham og Arsenal også. Det er veldig vanskelig. Men jeg kommer ikke til å si "Gud, hvor gode disse lagene er, jeg må få fatt i en sesongbillett hos Manchester United." Jeg har bare et problem dersom folk tror jeg ikke kan løse problemene. Vi jobber veldig hardt. Vi har ikke mistet våre fotballkunnskaper over natten. Vi vet hva vi må gjøre bedre. Det er ikke perfekt så langt, men det tilhører fortiden allerede. Nå skal vi prøve å gjøre det bedre i neste kamp.

Om Champions League-kampen mot Spartak Moskva

– Moskva føltes som et tap, men det var ikke et tap.

Om at Carlo Ancelotti fikk sparken i Bayern München

– Det er ikke mye i denne geskjeften som overrasker meg lenger, men jeg aner ikke hva Bayern tenkte da de gjorde dette. Det er ikke mitt problem. Carlo er en veldig erfaren manager. Jeg er sikker på at han ikke har mistet sine fotballkunnskaper over natten. Jeg tror ikke det var en kamp som utløste dette, men at det var utviklingen Bayern ikke likte. Av og til passer ikke folk sammen. Vi får se hvordan det går nå. Dersom han fortsetter i yrket, kan han igjen vise hvilken god manager han er.

Om Arsenal-kampen som kan bli flyttet til julaften

– Dersom det er noe som ikke er særlig kult som skjer med terminlisten, så virker det som Liverpool alltid er involvert. Desom supportere ønsker å se en kamp på TV på julaften, da vil trolig TV-selskapene finne en måte å vise den på. Det vil bli fire kamper på ni dager for oss, dersom vil må spille 24. desember. Sky må avgjøre om de virkelig ønsker å gjøre dette. TV-selskapene må ta med i betraktningen at det de selger avhenger av kvaliteten på spillerne og at de er friske og opplagte. Jeg er ikke sikker på om vi kan kjempe mot dette, men det er noe som Sky må vurdere. Kanskje kan vi spille uten mediene tilstede og foran bare ett kamera? Jeg kan ikke se for meg at noen ønsker å se fotball den dagen.

Om Liverpools "Fab Four" mot Spartak Moskva

– Jeg tror ikke vi skal dømme dem ut fra denne ene kampen. Sadio hadde gått ni eller 20 dager uten å spille kamp. Roberto jobbet svært hardt, men var uheldig til tider. Phil er i god form. Mo er i god form. Men vi kan ikke vinne noe uten de seks andre spillerne. Vi har scoret mål fra mye vanskleligere situasjoner enn de vi misset på i denne kampen. Så lenge alle er skadefrie må jeg ta en avgjørelse hva jeg gjør.

Om at Ben Woodburn er tatt ut på det walisiske landslaget igjen

– Det er fantastisk. Ben er en fantastisk gutt, med strålende fotballferdigheter. Vi har hatt en veldig god samtale om dette. Han elsker å sille med U19 også, i en annen rolle enn han spiller for U23. Og han trener med oss. Han elsker å trene med oss. Han ser på hvert sekund som en mulighet. Han forventer ikke noe mer for øyeblikket. Han har lagt grunnlaget for en veldig god karriere. Vi håper den karrieren blir her. Wales har denne fantastiske muligheten, og det er veldig kult. Han hadde mye å si for Wales i deres to siste kamper.

Om skadesituasjonen

– Vi fikk noen smeller i Russland, men jeg er ikke bekymret. Ingen er utelukket ennå. Vi får se. Jeg vil vite dette helt sikkert i morgen.

Om Philippe Coutinho

– Det er bare godt å ha ham her. Vi trenger ikke å si mer om hvordan situasjonen i sommer ble håndtert.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]