Ser frem til å ta med seg sine gutter til Moskva

Steven Gerrard mener at turen til Russland blir en svært nyttig erfaring for hans U19-lag.

25. sep 2017 kl 11.17 Einar Kvande

Liverpool U19 vant hele 4-0 over Sevilla i sin første kamp i gruppe E i UEFA Youth League, og U19-manageren mener at hans lag nå må følge opp dette resultatet med en seier også i den første bortekampen i turneringen.

– Dette blir en annen type utfordring for guttene. Det er en viktig kamp på bortebane, og vi må ut på en lang reise, så Spartak har helt klart en fordel, sier Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Vi leverte en vidunderlig prestasjon i åpningskampen mot Sevilla. Nå vil jeg og Neil Critchley minne spillerne om at de har lagt lista veldig høyt. Klarer de å nå det samme nivået mot Spartak? Klarer de det, vil vi forhåpentligvis få et nytt godt resultat, fortsetter den tidligere Liverpool-kapteinen.

– Mot Sevilla ga vi spillerne en kampplan, både med og uten ball, og spillerne fulgte den til punkt og prikke. Vi vant alle dueller over hele banen, og når du gjør det vinner du også fotballkamper, og du vinner dem komfortabelt.

– Vi forsvarte oss godt, og var vanskelige å spille mot. Vi vant ballen tilbake i viktige områder på banen, og viste talentet, hurtigheten og energien som bor i dette laget med spillere Ben Woodburn, Curtis Jones, Rhian Brewster, Liam Miller og Herbie Kane. Vi vil være et vanskelig lag å slå.

Kaptein Woodburn

Ben Woodburn fikk bære kapteinsbindet mot Sevilla.

– Jeg synes han fortjente det. Han har litt mer erfaring enn de andre, selv om han bare er 17 år gammel, sier Gerrard om den saken.

– Han har internasjonal erfaring og førstelagserfaring, og han trener fast sammen med karer som Jordan Henderson, James Milner og Adam Lallana, så jeg er sikker på at han lærer mye av dem.

– Det var en test for Ben da han sluttet seg til U19-laget forrige uke, for det handlet om hvilken holdning han møtte opp med, og den var helt førsteklasses.

– Han hevet hele laget og inspirerte de unge spillerne rundt seg. Han var helt førsteklasses i kampen, og fortjente virkelig å bære kapteinsbindet.

Har analysert Spartak

U19-laget er godt forberedt på hva som venter dem i Moskva. Trenerstaben har analysert motstanderens styrker og svakheter.

– Vi har en litt annen plan enn vi hadde mot Sevilla, men vil spille etter de samme prinsippene. Kan vi være vanskelige å slå? Kan vi være kompakte når vi ikke har ballen, og vinne tilbake ballen i gode områder? Kan vi kontre med stor fart og energi foran mål?

– Selvsagt er vi på bortebane, og vi er ikke sikre på hvordan underlaget vil være. De er et stort lag som liker å spille fotball, men de vil spille med mange mann bak ballen og er ikke noe dårlig defensivt lag. Men vi har sett noen svakheter, som vi håper vi skal klare å utnytte, avslutter Gerrard.

Spartak Moskva U19 v Liverpool U19 i UEFA Youth League spilles klokken 13.00 i morgen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]