INGEN KLOPP-TIPS:  Liverpools manager er blant de beste i klassen, men er klar på at han ikke har mye å tilby spillere som Daniel Sturridge når det kommer til skyte-tips.

– Skal jeg gi Daniel tips om hvordan man avslutter?

Klopp snakker om sjansesløsing, rullering og forklarer hvordan «Ox» integreres.

– Hvis du ser på 125 år med historie for Liverpool, er det et lite problem at alle husker hvordan det var da det gikk bedre, mens ingen lenger husker fra da det gikk dårligere. Det betyr åpenbart at alle føler litt på det presset, og når vi ikke scorer det første målet, er det med en gang «nå skjer det igjen», og jeg tror man kan føle det på stadionet.

Manageren trekker under mandagens pressekonferansefrem den tydelig anspente stemningen på tribunene når scoringene lar vente på seg. Etter festoppgjøret mot Arsenal før landslagspausen har Liverpool nå spilt tre kamper, to på Anfield, uten seier – men det har ikke vært mangel på målsjanser.

– Kan se både de bra og dårlige tingene

Mot Burnley ble det bare ett poeng selv om Klopps mannskap kom til 35 avslutninger. På spørsmål om Liverpool ikke er nådeløse nok foran mål, påpeker manageren at det ikke er viljen til å score det står på.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker på ordet «nådeløs», men jeg ser ikke noen mangel på å være nådeløs. De ønsket å score og var i rette posisjoner. Det er ganske tydelig, sier Klopp.

– For eksempel scorer Daniel Sturridge, med de sjansene han hadde, vanligvis i en slik kamp. Så skal jeg nå gå bort til ham og si: «Daniel, hva tenkte du på i denne kampen?» Det handler bare om rytmen, følelsen og sånne ting, og så kommer guttene til å klare det.

– Det var andre muligheter. Dom Solanke kom inn og hadde en fantastisk innflytelse, og ja, han traff tverrliggeren. Må jeg virkelig prate med ham om tverrliggeren eller ikke tverrliggeren? Jeg er ikke sikker på at det vil være fornuftig, men det er verden på utsiden som snakker om dette. De (spillerne) glemmer disse situasjonene og de fantastiske redningene til keeperen, (Nick) Pope. Motstanderen føler at de forsvarte seg fantastisk.

– Vi må ta imot kritikken, skylda, sånne ting. Slik fungerer det. Til syvende og sist er det ikke tillatt for oss å være fornøyde etter en kamp som denne, men vi kan ikke stille spørsmål ved alt etter en slik kamp. Jeg er faktisk ganske god på dette; jeg vet ikke om jeg er god nok, men jeg er god. Jeg kan se de gode tingene og de dårlige tingene – og jobbe med begge deler.

– Selvfølgelig driver vi med avslutninger (på trening). Det er forresten ikke noe vi har begynt med nå fordi vi ikke fikk den avgjørende scoringen. Det er som det er: forberedelser til neste kamp.

Bevisst rullering

Klopp gjorde sju endringer på laget fra Sevilla-kampen til møtet med Burnley tre dager senere. Allerede tirsdag igjen venter en bortekamp mot Leicester i ligacupen, og sjefen legger ikke skjul på at det vil bli gjort flere endringer på laget. 

Blant annet kommer Danny Ward inn mellom stengene, mens Marko Grujic ligger an til å starte på midten. Alex Oxlade-Chamberlain vil få sin første kamp fra start. Men hva gjør byttene med rytmen til laget?

– Vi har nok kamper til at spillerne kan finne rytmen litt etter litt. Dette er en situasjon hvor vi må gjøre noen endringer. Vi må rullere, det er helt klart, fortsetter Klopp.

– Med en spiller som Sadio (Mané) suspendert, er det ikke helt mulig, men vi kunne startet med det samme laget hver eneste gang. Vi kunne ha gjort det hittil, sett bort ifra suspensjonen, og så gjort det frem til noen blir skadet eller ikke kan spille mer, slik at en annen spiller kommer inn. Men vi må gjøre det (rullere på laget) fordi vi er overbevist om denne stallen, så derfor gir vi forskjellige spillere en mulighet.

– I starten av sesongen er det forskjellige grunner til at det ikke er enkelt, men vi skal nå det punktet. Daniel har ikke hatt så mange kamper eller minutter, men det var godt med 90 minutter. Fysisk var han veldig sterk, alltid i farlige områder og involvert i omtrent alt. Det er veldig bra, og han spilte en god kamp, men hvis man ender opp med å snakke om avslutninger og hvordan vi trener på det, tror jeg ikke at jeg kan gi Danny mange tips om hvordan han kan score oftere. Han er en enestående god spiss når han er i form, og alle vet det.

Integreringen av «Ox»

Oxlade-Chamberlain har vært på banen i alle kampene siden overgangen fra Arsenal, men Klopp sier det er en lengre prosess å flette nye spillere inn i systemet.

– Vi skal jobbe med det. Vi sitter sammen med ham, og analytikerne viser ham hvordan vi ønsker å bruke ham i den og den posisjonen. Det er en jobb å gjøre, men det er ikke noe hastverk. Slik er det, sier Klopp.

– Det er veldig bra at han er her, men som alltid ville det vært bedre – og neste år blir det slik – om at dersom en ny spiller kommer inn, så er det før sesongen. Kanskje ikke før pre-season, som ville vært enda bedre, men før sesongen starter.

– Nå er vi virkelig inne i den tre-kamper-i-uka-rytmen, og under landslagspausen er han med landslaget, så det er ikke enkelt, men det tar tid, og det er alt. Vi kommer ikke til å vente i to eller tre år. Alt er bra, og allerede i helga kom han innpå i en vanskelig situasjon. Det var press, og vi ønsket – og forsøkte – å gjøre noe uten å gi ham for mange muligheter. Vi tok stor risiko i denne kampen, han var involvert og gjorde det veldig bra.

I tillegg forventes det for øvrig at Dejan Lovren er tilgjengelig igjen etter å ha mistet Burnley-kampen med ryggplager, og Jon Flanagan får en plass i kamptroppen på King Power Stadium.

Avspark i tirsdagens møte med Leicester er kl. 20:45 på Viasat 4 og Sky Sports. Lagene møtes igjen på samme bane i Premier League kommende lørdag kl. 18:30.

Del

Jürgen Klopp

06.12.2017 11:58

Stem på Klopp og Salah her

Jürgen Klopp og Mohammed Salah er nominert til månedens manager og månedens spiller.

11.10.2017 12:00

Pressekonferanse på fredag

13.10.2017 08:26

Møter pressen kl. 14.00

Daniel Sturridge

05.05.2018 18:13

Sturridge bidro til at Liverpool beholdt 3.plassen

Innbytter Daniel Sturridge var involvert da West Bromwich scoret et sent seiersmål hjemme mot Tottenham.

20.04.2018 23:59

Venter til sommeren med Sturridge-avgjørelse

Spissen har opplevd en frustrerende vinter og vår på utlån hos West Bromwich.

23.03.2018 23:48

Sturridge kan bli spilleklar etter landslagspausen

Den utlånte spissen har kun spilt 78 minutter for West Brom.

Burnley

01.01.2018 19:14

Se høydepunktene og intervjuene etter 2-1 over Burnley

Vi gir dere her høydepunktene fra 2-1 seieren på Turf Moor, samt intervjuer med de to lags managere.

01.01.2018 18:56

Spillerbørs:Det utskjelte stopperparet reddet poengene

Ragnar Klavan og Dejan Lovren ble i fellesskap matchvinnere mot Burnley, og var samtidig to av Klopps beste menn på Turf Moor.

31.12.2017 18:40

Dyche har brukt de samme spillerne hele julen

Liverpool møter et lag som knapt har rotert.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.11.2018 kl 23:08

Solanke har full tiltro til Klopps plan

Dominic Solanke nekter å la seg frustrere av mangelen på spilletid i Liverpool denne sesongen.

+
19.11.2018 kl 21:44

Van Dijk sikret gruppeseieren

Nederland lå an til tap, men så dukket Liverpool-stopperen opp.

+
19.11.2018 kl 19:43

– Henderson klar til helga

Jordan Henderson sto over for England, men er sannsynligvis tilbake mot Watford.

+
19.11.2018 kl 18:35

– Jeg kunne ikke tro det da jeg hørte om Liverpool-interessen

Andy Robertson hadde sett seg ut en annen klubb, da han fikk vite at han var ønsket av Liverpool.

+