INGEN KLOPP-TIPS:  Liverpools manager er blant de beste i klassen, men er klar på at han ikke har mye å tilby spillere som Daniel Sturridge når det kommer til skyte-tips.

– Skal jeg gi Daniel tips om hvordan man avslutter?

Klopp snakker om sjansesløsing, rullering og forklarer hvordan «Ox» integreres.

– Hvis du ser på 125 år med historie for Liverpool, er det et lite problem at alle husker hvordan det var da det gikk bedre, mens ingen lenger husker fra da det gikk dårligere. Det betyr åpenbart at alle føler litt på det presset, og når vi ikke scorer det første målet, er det med en gang «nå skjer det igjen», og jeg tror man kan føle det på stadionet.

Manageren trekker under mandagens pressekonferansefrem den tydelig anspente stemningen på tribunene når scoringene lar vente på seg. Etter festoppgjøret mot Arsenal før landslagspausen har Liverpool nå spilt tre kamper, to på Anfield, uten seier – men det har ikke vært mangel på målsjanser.

– Kan se både de bra og dårlige tingene

Mot Burnley ble det bare ett poeng selv om Klopps mannskap kom til 35 avslutninger. På spørsmål om Liverpool ikke er nådeløse nok foran mål, påpeker manageren at det ikke er viljen til å score det står på.

– Jeg er ikke 100 prosent sikker på ordet «nådeløs», men jeg ser ikke noen mangel på å være nådeløs. De ønsket å score og var i rette posisjoner. Det er ganske tydelig, sier Klopp.

– For eksempel scorer Daniel Sturridge, med de sjansene han hadde, vanligvis i en slik kamp. Så skal jeg nå gå bort til ham og si: «Daniel, hva tenkte du på i denne kampen?» Det handler bare om rytmen, følelsen og sånne ting, og så kommer guttene til å klare det.

– Det var andre muligheter. Dom Solanke kom inn og hadde en fantastisk innflytelse, og ja, han traff tverrliggeren. Må jeg virkelig prate med ham om tverrliggeren eller ikke tverrliggeren? Jeg er ikke sikker på at det vil være fornuftig, men det er verden på utsiden som snakker om dette. De (spillerne) glemmer disse situasjonene og de fantastiske redningene til keeperen, (Nick) Pope. Motstanderen føler at de forsvarte seg fantastisk.

– Vi må ta imot kritikken, skylda, sånne ting. Slik fungerer det. Til syvende og sist er det ikke tillatt for oss å være fornøyde etter en kamp som denne, men vi kan ikke stille spørsmål ved alt etter en slik kamp. Jeg er faktisk ganske god på dette; jeg vet ikke om jeg er god nok, men jeg er god. Jeg kan se de gode tingene og de dårlige tingene – og jobbe med begge deler.

– Selvfølgelig driver vi med avslutninger (på trening). Det er forresten ikke noe vi har begynt med nå fordi vi ikke fikk den avgjørende scoringen. Det er som det er: forberedelser til neste kamp.

Bevisst rullering

Klopp gjorde sju endringer på laget fra Sevilla-kampen til møtet med Burnley tre dager senere. Allerede tirsdag igjen venter en bortekamp mot Leicester i ligacupen, og sjefen legger ikke skjul på at det vil bli gjort flere endringer på laget. 

Blant annet kommer Danny Ward inn mellom stengene, mens Marko Grujic ligger an til å starte på midten. Alex Oxlade-Chamberlain vil få sin første kamp fra start. Men hva gjør byttene med rytmen til laget?

– Vi har nok kamper til at spillerne kan finne rytmen litt etter litt. Dette er en situasjon hvor vi må gjøre noen endringer. Vi må rullere, det er helt klart, fortsetter Klopp.

– Med en spiller som Sadio (Mané) suspendert, er det ikke helt mulig, men vi kunne startet med det samme laget hver eneste gang. Vi kunne ha gjort det hittil, sett bort ifra suspensjonen, og så gjort det frem til noen blir skadet eller ikke kan spille mer, slik at en annen spiller kommer inn. Men vi må gjøre det (rullere på laget) fordi vi er overbevist om denne stallen, så derfor gir vi forskjellige spillere en mulighet.

– I starten av sesongen er det forskjellige grunner til at det ikke er enkelt, men vi skal nå det punktet. Daniel har ikke hatt så mange kamper eller minutter, men det var godt med 90 minutter. Fysisk var han veldig sterk, alltid i farlige områder og involvert i omtrent alt. Det er veldig bra, og han spilte en god kamp, men hvis man ender opp med å snakke om avslutninger og hvordan vi trener på det, tror jeg ikke at jeg kan gi Danny mange tips om hvordan han kan score oftere. Han er en enestående god spiss når han er i form, og alle vet det.

Integreringen av «Ox»

Oxlade-Chamberlain har vært på banen i alle kampene siden overgangen fra Arsenal, men Klopp sier det er en lengre prosess å flette nye spillere inn i systemet.

– Vi skal jobbe med det. Vi sitter sammen med ham, og analytikerne viser ham hvordan vi ønsker å bruke ham i den og den posisjonen. Det er en jobb å gjøre, men det er ikke noe hastverk. Slik er det, sier Klopp.

– Det er veldig bra at han er her, men som alltid ville det vært bedre – og neste år blir det slik – om at dersom en ny spiller kommer inn, så er det før sesongen. Kanskje ikke før pre-season, som ville vært enda bedre, men før sesongen starter.

– Nå er vi virkelig inne i den tre-kamper-i-uka-rytmen, og under landslagspausen er han med landslaget, så det er ikke enkelt, men det tar tid, og det er alt. Vi kommer ikke til å vente i to eller tre år. Alt er bra, og allerede i helga kom han innpå i en vanskelig situasjon. Det var press, og vi ønsket – og forsøkte – å gjøre noe uten å gi ham for mange muligheter. Vi tok stor risiko i denne kampen, han var involvert og gjorde det veldig bra.

I tillegg forventes det for øvrig at Dejan Lovren er tilgjengelig igjen etter å ha mistet Burnley-kampen med ryggplager, og Jon Flanagan får en plass i kamptroppen på King Power Stadium.

Avspark i tirsdagens møte med Leicester er kl. 20:45 på Viasat 4 og Sky Sports. Lagene møtes igjen på samme bane i Premier League kommende lørdag kl. 18:30.

Del

Jürgen Klopp

15.11.2017 23:01

Klopp er tilbake på treningsfeltet torsdag

Jürgen Klopp er skrevet ut fra sykehuset.

15.11.2017 16:18

Uvel Jürgen Klopp måtte til sykehus

Liverpoolmanageren mister onsdagens trening.

13.11.2017 13:26

– Det er en bekymring for oss at han har fått kjenning med hamstringskaden igjen

Dette sier Jürgen Klopp om Sadio Manés strekkskade.

Daniel Sturridge

03.11.2017 18:10

Se Sturridge lure Mané

03.11.2017 11:37

Tre kjappeFortjener Sturridge mer spilletid?

Redaksjonen om laget mot West Ham, Liverpools problemer fra 11 meter og Daniel Sturridge.

31.10.2017 09:30

Sturridge vil ha fast plass

Daniel Sturridge scoret sitt 100. mål i karrieren mot Huddersfield.

Burnley

06.11.2017 13:13

Burnley bekrefter kamptidspunkt

30.10.2017 22:55

Like mange poeng som Liverpool

18.09.2017 16:27

Er det verdt det?

Dominic Solanke

14.11.2017 09:07

Dominic Solanke håper på drømmekveld

Liverpools 20-årige angriper kan få muligheten til å debutere for England, mot Brasil, før han har startet en kamp i Premier League.

11.11.2017 23:17

Beæret Solanke

11.11.2017 22:19

Bekreftet:Solanke i A-landslagstroppen

England har styrket troppen med Dominic Solanke og Lewis Cook foran privatlandskampen mot Brasil.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.03.2018 kl 13:01

Klopp allerede med fokus på neste kamp

Formtabellen lener sterkt i favør topp fire for Liverpool i Premier League, men allerede i neste ligarunde kan situasjonen være enda klarere.

+
20.03.2018 kl 10:52

Legender på Viasport

Tidligere stjernespillere i helrødt spiller veldedighetskamp mot Bayern München førstkommende lørdag, og som vises direkte på norsk fjernsyn.

+
20.03.2018 kl 08:05

Tror Salah blir årets spiller

Ingen blir satset på som Mohamed Salah angående tipping om hvem som blir årets spiller. Se hvilke røde som har blitt valgt som Spillernes Spiller tidligere.

+
19.03.2018 kl 22:55

– Salg av Salah vil ikke være på agendaen

Liverpool vil ikke selge sin største stjerne i sommer uansett pris.

+