Sulten på sjanser

Joe Gomez ser endelig ut til å være tilbake på det nivået han var før korsbåndskaden.

8. sep 2017 kl 11.06 Einar Kvande

Den unge forsvarsspilleren er sulten på sjanser etter ett år på sidelinjen. Så langt denne sesongen har Gomez delt på oppgaven med å spille høyreback med Trent Alexander-Arnold, i Nathaniel Clyne sitt skadefravær. Gomez har startet to av Liverpools fem kamper hittil.

Den alvorlige kneskaden holdt Gomez borte fra fotballen fra oktober 2015 til januar 2017.

– Jeg er definitivt sulten på flere sjanser, og jeg tror den sulten blir værende med meg på grunn av det som nå tilhører fortiden, sier London-gutten til Liverpoolfc.com.

– Jeg vet at fotballen raskt kan bli tatt fra deg, og du må være takknemlig for sjansene du får til å spille og håpe at helsen holder.

– Jeg har definitivt en indre motivasjon for å spille. Nå som jeg har fått spilletid tidlig i sesongen, driver det meg videre. Jeg ønsker å spille enda mer.

– Forhåpentligvis vil jeg få flere sjanser, samtidig som laget fortsetter å gjøre det bra og har fremgang.

Mange kamper på kort tid

Liverpool skal nå ut i sju kamper på 23 dager, med matcher både i Premier League, Champions League og Ligacupen.

– Det er en enorm bonus at vi er med i Champions League. Da blir det flere kamper å spille. I tillegg kommer Premier League og de hjemlige cupene, så det blir mange muligheter til å få spille, og det er et stort pluss, ikke bare for meg, men for alle i troppen.

– Det kommer til å bli rotert på mannskapet, så man vil få mange sjanser til å spille. Det handler om å ta vare på dem, og gjøre ditt beste for å hjelpe når du får sjansen på laget.

I løpet av en sjudagers-periode skal nå Liverpool møte Manchester City, Sevilla og Burnley.

– Kampene kommer tett. Vi skal spille kontinuerlig både i midtuken og i helgene. Vi må være klare for det. Jeg ønsker ikke at det skal være på noen annen måte. Det er et enormt pluss å være med i Champions League.

Lar seg ikke skremme av City-angrepet

– Nå får vi en kjapp start med City i helgen, og vi må være klare for den kampen. Dette er bare positivt, og jeg tror at vi som lag er i stand til å håndtere dem. Vi har mye kvalitet og dybde i vår tropp, så jeg tror vi skal klare oss bra.

City har som Liverpool en imponerende angrepsrekke, men Gomez lar seg ikke skremme.

– Det er vår jobb å håndtere det, og det er vårt fokus som backfirer foran kampen. Målet er at vi skal klare å holde buret rent. Det er så mange gode angripere på banen at det vil bli scoringer i denne kampen. Forhåpentligvis blir det vi som scorer målene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]