– Jeg får hjelp til å overvinne språkbarrieren

Etter litt over en måned i Bundesliga har utlånte Ryan Kent funnet seg godt til rette hos SC Freiburg.

27. sep 2017 kl 14.06 Einar Kvande

Kent behersker ikke det tyske språket ennå, men avslører at han forsøker hardt å lære seg det.

– Det er svært begrenset hva jeg kan, men jeg øver to timer i uken. Det er en utfordring å lære seg et nytt språk, men kulturen her tiltaler meg, uttaler Kent til SC Freiburgs offisielle nettside.

– Mine lagkamerater og trenerne har gjort det enkelt for meg å finne meg til rette her. Jeg får hjelp til å overvinne språkbarrieren, slik at jeg får servert så mye som mulig på engelsk.

– Stemningen her i Freiburg er veldig avslappet. Av og til er vi spillerne sammen på fritiden, hvor vi går på kafé eller på en restaurant. Været er også bedre enn i England.

Ganske likt

Kent mener at fotballen som Liverpool og Freiburg spiller ikke er så veldig forskjellig.

– Kanskje er det fordi Liverpool har en tysk trener i Jürgen Klopp? Uansett er jeg blitt vant til spillestilen man ønsker å spille her i Freiburg. Men en ting er forskjellig fra England; Her bruker vi leggbeskyttere på trening. Ingen gjør det i England. Der har vi bare sokker. Det var et lite kultursjokk. Men jeg skjønner hvorfor vi gjør det. Intensiteten på treningene her er veldig høy, og alle gir 100 prosent både på trening og i kampene.

Kent har startet på innbytterbenken i de tre kampene han har vært involvert, men synes likevel Bundesliga har vært en positiv erfaring så langt.

– Det var selvsagt synd vi tapte i debuten min mot Leverkusen. Men den kampen ga meg en følelse av hvordan denne ligaen er. Jeg tok med meg denne følelsen inn i neste kamp mot Hannover, og forsøkte å gjøre et godt inntrykk der. Det var det samme mot Bremen. Nå håper jeg å være i startoppstillingen snart.

Freiburg tapte 4-0 for Leverkusen i Kent sin debut, hvor han spilte hele andre omgang. Tre av målene kom før pause. I neste kamp ble det 1-1 mot Hannover 96, hvor Kent fikk et drøyt kvarter på banen i hjemmedebuten. I helgen spilte han nesten en halvtime i det målløse oppgjøret i Bremen.

Møter Hoffenheim i helgen

Neste motstander for Kent og SC Freiburg er TSG Hoffenheim, laget som Liverpool beseiret i kvalifiseringen til gruppespillet i Champions League.

– Alle vet at Hoffenheim er et topplag. Derfor blir det viktig at vi starter kampen bra, slik at vi kan ta vår første seier for sesongen.

Freiburg står med fire poeng etter de seks første kampene, etter fire uavgjorte resultater og to tap. Dermed ligger de som nummer tre fra bunnen i Bundesliga.

– Jeg var selv med til Hoffenheim da Liverpool spilte mot de i august. Det var en fin opplevelse for meg, avslutter Kent.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]