– Vi burde ha klart oss bedre etter utvisningen

Georginio Wijnaldum beklager måten Liverpool kollapset på mot Manchester City etter at Sadio Mané ble utvist.

9. sep 2017 kl 20.08 Einar Kvande

Liverpool lå under 1-0 etter en scoring av Sergio Aguero da Mané fikk marsjordre åtte minutter før pause. Frem til dette hadde det vært en jevn kamp på Etihad Stadium, men etter utvisningen kollapset Liverpool fullstendig og tapte hele 5-0 etter to mål hver av Gabriel Jesus og innbytter Leroy Sane.

– Oppgaven ble veldig tøff. Vi må lære av dette, for vi vet aldri når det skjer igjen, uttaler Georginio Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Vi håper selvsagt at det aldri vil skje igjen, men ting som dette kan skje i en kamp, og vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Vi må klare oss bedre med ti mann på banen enn vi gjorde. City er selvsagt et godt lag, med gode spillere, men vi kunne ha klart oss bedre i undertall, innrømmer nederlenderen.

Wijnaldum ble selv byttet ut etter 58 minutter, på stillingen 3-0.

– Vi må se fremover, men vi må likevel lære av dette. Det er masse vi kan lære av denne kampen. Det må vi greie, og så komme oss videre.

Utvisningen ble helt avgjørende

Midtbanespilleren aksepterer at dommer Jonathan Moss ga Sadio Mané rødt kort da han traff City-keeper Ederson i ansiktet med strakt bein i en duell utenfor 16-meteren.

– I ettertid ser man at den situasjonen ble helt avgjørende for kamputfallet. De scoret det første målet da vi hadde 11 mann på banen, men vi skapte fortsatt sjanser takket være hurtigheten til Sadio og Mo. City slet med å forsvare seg mot oss. Du må forandre måten du spiller på når du får en mann utvist.

– En avgjørelse som dette kan gå begge veier. Ut fra det jeg har sett på reprisene kikket Sadio på ballen. Jeg tror ikke han var klar over at keeperen var så nær ham. Det var et uhell. Dommeren tok en avgjørelse, og du må leve med den.

Ederson ble båret av bane som en følge av kollisjonen med Mané, og Wijnaldum ønsker City-keeperen god bedring.

– Vi er rivaler, men vi ønsker aldri at noen skal bli stygt skadet. Vi ønsker Ederson god bedring og håper han kommer raskt til hektene igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]