– Vi har nok alternativer

Det bekymrer ikke Jürgen Klopp at Sadio Mané er ute med karantene.

15. sep 2017 kl 18.50 Marius Rabben

Utvisningen mot Manchester City forrige helg gjør at Liverpool må klare seg uten Mané mot Burnley lørdag og i begge møtene med Leicester kommende uke.

Dermed er ikke 25-åringen tilbake i spill før bortekampen mot Spartak Moskva i Champions League tirsdag 26. september.

– Flere muligheter

– Vi har visst i noen dager at Sadio ikke får spille, og det var klart før sesongen at det vil være perioder hvor han ikke kan spille – eller kanskje ikke bør spille, i andre kamper. Derfor har vi bygd stallen slik at vi har nok alternativer, sier Jürgen Klopp.

Sammen med nyervervelsen Alex Oxlade-Chamberlain kan både Roberto Firmino og Philippe Coutinho bekle samme rolle som Mané.

– Roberto har allerede spilt på venstrekanten. Phil kan selvsagt spille der. Alex kan spille der, og vi har flere muligheter, så alt er bra. Vi kan endre på systemet, vi kan gjøre mange ting, fortsetter sjefen.

Ifølge The Times har Liverpool, alle turneringer inkludert, vunnet 23 av 36 kamper (63,9 prosent) med Mané på laget, mens det bare er blitt åtte seire på 18 kamper (44,4 prosent) uten senegaleseren.

– Alltid vanskelig å erstatte klassespillere

Rødtrøyene scorer betydelig oftere – 2,3 mot 1,3 mål per kamp – med enn uten ham, og på de 18 kampene uten Mané har Liverpool tapt seks ganger (33,3 prosent). Til sammenlikning har laget fire tap på 36 kamper (11,1 prosent) med angrepsprofilen i aksjon.

– Det vil alltid være vanskelig å erstatte klassespillere i veldig god form, men vi gjorde det mot slutten av forrige sesong, da vi måtte klare oss uten ham, og i de fleste kampene gjorde vi det veldig bra, forteller Klopp.

Coutinho, som måtte trene da Liverpool tapte på Etihad, og kom inn til applaus og jubel mot Sevilla, er aktuell for startplass.

– Dette er ikke øyeblikket hvor jeg prater om morgendagens startellever, men han bør være klar, sier manageren.

– Det var virkelig flott å se måten tilskuerne tok ham imot på (mot Sevilla). Ingen var helt sikre angående dette, men jeg er veldig glad for at vi, som en Liverpool-familie, var forståelsesfulle nok til å gjøre det akkurat slik. Jeg tror det var godt for ham.

– Han har trent enestående i de få øktene vi har hatt siden han kom tilbake. Kampen var selvsagt ikke perfekt, men sånn er det etter en lengre pause. Det hjalp ham og oss, og han er definitivt klar (for å bli vurdert til Burnley-kampen).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]