– Vi kan gjøre denne klubben til det vakreste stedet i verden

Jürgen Klopp mener at det er på tide at han selv og hans spillere leverer varene.

9. sep 2017 kl 08.49 Einar Kvande

– Det er bare en gruppe mennesker som kan gjøre dette til den vakreste plassen i verden. Det er vi selv. Slik er det bare, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Vi kan ikke si «kom igjen, dere må ha et annet syn på oss, vi er ikke så dårlige, været her er bedre enn i Manchester». Det handler om å vise verden hvem vi er og hvordan vi gjør ting, fortsetter Liverpool-manageren.

– Fotballen vi spilte forrige sesong var god. Neste steg var å kvalifisere seg til Champions League. På onsdag skal vi spille vår første Champions League-kamp på tre år. Før det møter vi Manchester City, et av de beste fotballagene i verden.

– Det er spennende og du ønsker å være en del av det. Du ønsker å bli behandlet slik du ønsker å bli behandlet. Du kan selvsagt fortelle en spiller at slik er det, men han må føle det. Det går fra munn til munn. Spillere prater sammen, og de ønsker å bli en del av dette.

– Det er hyggelig, men til syvende og sist må vi levere varene. Vi kan ikke bare si at «vi har en god spiller her, og en god spiller der, det vil skje til slutt på en eller annen måte». Ingenting skjer av seg selv. Vi kan tape alle kamper med denne troppen, men dersom vi er klare kan vi også vinne mange av de kommende kampene.

– Det er den beste nyheten. Vi har startet veldig bra, nå har vi hatt et avbrekk på to uker, så nå må vi kjøre på igjen da vi står overfor en veldig tøff utfordring.

– Vi må levere varene

Liverpool har scoret 14 mål på sine fem første kamper, inkludert fire i de to siste hjemmekampene mot Hoffenheim og Arsenal.

– Guttene har levert, men det forventes av oss. Vi må levere varene, sier Klopp.

– Vi må ikke levere prestasjoner i verdensklasse hver uke, men jeg er skuffet dersom vi ikke når det nivået. Dersom vi ikke hadde spillerne vi har ville Phil og Ox spilt mot City. Slik er det. Nå må vi gi hverandre tid, så lenge det er greit for spillerne. Jeg spør ikke om det er greit for dere. Men så lenge det er greit for spillerne, er alt bra.

– Det er min jobb å sørge for at spillerne er klare, og til å avgjøre hvem som starter. Troppen vi hadde for to uker siden er nå utvidet med to i Ox og Phil. Det er en situasjon du ikke får oppleve så ofte. Jeg må ta tøffe avgjørelser når det gjelder troppen og slike ting, og kanskje startoppstillingen også.

– Alle vet at det er jeg som tar ut laget. Dersom noen blir sint, så får de være sinte, men jeg kan akseptere det. Med troppen er det annerledes. Er du ikke involvert der har du ikke noen sjanse til å komme inn, og spillere ønsker å være involvert.

– Dersom alle er skadefrie vil det skje at noen få ikke blir involvert. Selv kvalitetsspillere. Det må være slik, og forhåpentligvis kan vi prate om dette senere i sesongen også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]