– Vi kommer til å rotere på laget

Jürgen Klopp sier at hans spillere må forvente og akseptere rotasjon på laget nå i begynnelsen av sesongen.

9. sep 2017 kl 09.22 Einar Kvande

– Slik blir det i begynnelsen av sesongen. Jeg har sagt det flere ganger at jeg klarer ikke å holde alle spillere fornøyde hele tiden. Slik er det bare, uttalte Klopp på sin pressekonferanse i går.

– På torsdag hadde vi et lite møte i garderoben der vi snakket om dette. Du ser kvalitetsspillere her om du titter både til høyre og venstre. Vi skal være smarte og utnytte disse kvalitetene. Da er det mulig å oppnå suksess denne sesongen, fortsatte Liverpool-manageren.

– Dersom en spiller som ikke blir involvert mister selvtilliten, kan jeg ikke gjøre noe med det. For øyeblikket kan jeg si at jeg respekterer dere alle, fordi jeg trenger dere. Så må jeg ta avgjørelser for hver enkelt kamp.

– Det jeg har lært om dette laget så langt er at spillerne responderer veldig bra i slike situasjoner. Vi gjorde noen endringer på laget mot Crystal Palace, og det ble en annerledes prestason, men det skyldes motstanderen. Men det var veldig bra, og spesielt bra å vinne kampen takket være noen vidunderlige individuelle prestasjoner. Slik er situasjonen.

Ønsker å minimere risikoen for skader

– Fotballen vil forandre seg i årene som kommer. Men ingen kommer til å kutte i antallet kamper, og si at vi kan hvile litt og at vi ikke trenger å spille fotball denne uken. Så vi må prestere hele tiden, og vi må være klare hele tiden. Til dette trenger vi selvsagt flere spillere enn man trengte i en fotballklubb før i tiden.

– Det betyr igjen at vi roterer på laget dersom vi har muligheten. Det gjør vi av to grunner. Den ene er å holde intensitetsnivået oppe. Det er veldig viktig. Den andre grunnen er å minimere risikoen for å få skader på spillere. De fleste skader skjer når spillere spiller for ofte.

– Har du suksess kan du måtte spille inntil 60 kamper i sesongen, men ingen enkeltspillere bør spille 60 kamper. Dersom du spiller fotball i ti år, 60 kamper i sesongen, er det 600 kamper. Jeg tror ikke noen har gjort noe slikt.

– Dersom vi benytter en spiller hele tiden, aksepterer vi på en måte at han vil bli skadet. Vi må tilpasse oss situasjonen. Vi ønsker å være klar til neste kamp, og det vil bety at lagoppstillingene ikke vil være like fra kamp til kamp. Det betyr ikke at du forandrer hele laget fra kamp til kamp, for rytme er også viktig. Men vi trenger alternativer, og nå har vi alternativer. Det er bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]