– Vi må få ham i form igjen

Jürgen Klopp syntes ikke det virket fornuftig å ha en spiller på benken som bare kan spille i drøye 15-20 minutter.

8. sep 2017 kl 15.23 Einar Kvande

Under sin pressekonferanse i dag bekreftet Jürgen Klopp at han kommer til å utelate Philippe Coutinho fra sin tropp til kampen mot Manchester City.

Playmakeren var tilbake i trening på Melwood på torsdag etter å ha fått to innhopp i Brasils VM-kvalifiseringskamper den siste uken.

En påstått ryggskade har holdt Coutinho ute av alle Liverpools fem kamper tidligere denne sesongen.

Manager Klopp mener at brasilianeren trenger trening for å komme i form igjen, noe spilleren selv sa seg enig i.

– Phil kom tilbake onsdag, men vi sendte både ham og Roberto rett hjem så de kunne få noen timer med søvn. Vi gjorde alt for å organisere dette så bra som mulig og så komfortabelt som mulig, noe som er ganske vanskelig i en uke som dette, uttalte Klopp til pressen i dag.

– I går var han på trening, og vi hadde en god prat sammen. Han var i veldig godt humør, og på trening var han enda bedre.

En god samtale

– Men jeg har tatt en avgjørelse. For meg er det veldig klart. Vi har sju kamper i løpet av de kommende tre ukene. Han vil aldri få tid til å trene da, så vi hadde denne samtalen der vi ble enige om at han skulle trene.

– Før han reiste til Brasil kunne han ikke trene i omtrent tre uker, og det betyr at vi nå må legge grunnlaget for resten av sesongen, og det er ganske vanskelig når kampene kommer så tett.

– Jeg bestemte meg for å utelate ham fra troppen mot City, slik at han kan trene skikkelig de kommende 4-5 dagene. Vi har fått all statistikk fra det brasilianske forbundet rundt treningene deres og intensiteten der. Det var greit. Han spilte to ganger i omtrent 15-20 minutter, og mot City kunne han kanskje ha spilt litt lenger, men det er mer fornuftig at han trener. Han var helt enig selv. Det var ikke slik at han sa: «Nei, jeg trenger ikke å trene. Jeg ønsker å spille.»

– Det var en god samtale.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]