– Vi sank ned på et lavere nivå

Steven Gerrard var frustrert og skuffet etter at Liverpool tapte for Spartak Moskva i UEFA Youth League.

27. sep 2017 kl 12.43 Einar Kvande

Gerrard hadde håpet at hans mannskap skulle bygge videre på den flotte 4-0 seieren over Sevilla i Liverpools første kamp i UEFA Youth League, men det klarte ikke hans unge disipler selv om Adam Lewis ga gjestene ledelsen. Kampen endte til slutt med tap 2-1.

– Jeg er frustrert og skuffet, akkurat som spillerne mine. Dette var et smertefullt tap, konstaterer Gerrard til Liverpoolfc.com.

– Mot Sevilla spilte vi utmerket, og leverte en prestasjon til 9 på en skala til 10. Vi ga spillerne ros etter den kampen, og fortalte dem at de hadde lagt lista veldig høyt. Vi forventer ikke slike prestasjoner fra dem i hver eneste kamp, for alle kamper er ulike. I går spilte vi på kunstgress mot et hardtspillende lag, og visste vi ville få en tøff test.

– Hadde vi spilt med den samme innsatsviljen og vært like målbevisste som mot Sevilla, kunne vi ha fått et positivt resultat også i denne kampen. Dessverre var det flere av våre sentrale spillere som ikke leverte varene, samtidig som vi gjorde flere individuelle feil i kampen.

– Spillerne er skuffet over egen innsats. Men dersom du ønsker å bli en stor spiller for denne fotballklubben må du prestere både hjemme mot Sevilla og i tøffere bortekamper som denne. Det som var mest skuffende sett fra vårt ståsted er at våre nøkkelspillere, de spennende spillerne fremover på banen, ikke sto frem og tok mer ansvar.

Spilte ikke som et lag

Selv om det ble tap i Moskva, tror Gerrard det fortsatt skal være mulig å gå videre fra gruppen.

– Spartak håndterte denne kampen bedre enn oss, og spilte mer som et lag. Jeg syntes vårt spill ble for basert på enkeltmannsprestasjoner, hvor spillerne forsøkte å skape overskrifter for seg selv isteden for å opptre som et lag.

– Når vi forsvarer oss bra og får spilt ball i de riktige områdene på banen, og spiller som et lag, slik vi gjorde mot Sevilla, kan vi være uslåelige. Men spillerne må lære fra denne kampen at vi må spille som et lag.

– Vi kan ta i mot ros som et lag, men så snart du begynner å spille for deg selv og komplisere spillet, skinner det igjennom.

– Dette er en utmerket turnering som vi ønsker å gjøre det bra i. Vi er kapable til det, men vi har spilt to kamper nå, og de har vært veldig ulike. Jeg har imidlertid tro på at når Spartak kommer til England vil vi ha nok kvalitet og talent til å slå dem, men da må vi spille som et lag, avslutter Gerrard.

TAPTE
TAPTE  Liverpool U19 opptrådte ikke som et lag i Russland, ifølge manager Steven Gerrard.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]