– Vi skal bli bedre til å vinne andreballene

Jürgen Klopp er opptatt av at laget hans skal vinne andreballene, og har jobbet med dette etter ligacuptapet for Leicester.

21. sep 2017 kl 18.37 Einar Kvande

Begge Leicesters scoringer tirsdag kveld kom etter at Liverpool ikke klarte å vinne andreballer, og Jürgen Klopp er opptatt av at laget hans skal klare å håndtere slike situasjoner bedre, slik at de ikke ender i billige baklengsmål.

– Det handler om konsentrasjon, men det handler også litt om å være klar for det som kommer i disse øyeblikkene, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Nå handler det om andreballer. Vi har snakket om dødballer nesten hele tiden mens jeg har vært her. Tidligere slapp vi inn en del mål på førsteballer. Et innlegg og en heading eller et innlegg og en volley. Men nå ser vi ut til å ha løst dette.

– Vi har en mye bedre formasjon nå, og bruker formasjonen veldig bra. Men vi kan ikke forsvare en dødball med å heade ballen til den andre banehalvdelen, så det vil bli muligheter på andreballer.

– Vi må gjøre noe annerledes når vi kjemper om disse andreballene. Ofte ønsker alle å bidra der førsteballen kommer. Det ser vi veldig ofte. Vi blir liggende for nær hverandre i området rundt der førsteballen kommer etter et innkast. Det betyr at vi ikke er så godt rustet for å ta oss av andreballen. Men vi jobber virkelig med dette nå.

Har huller å fylle

– Vi så det i kampen sist, og det var et steg i feil retning for oss. I disse situasjonene opptrer vi ikke med den samme selvtilliten som når vi har ballen i laget. Det ser mye mer naturlig ut for oss.

– Ta den første scoringen til Leicester. Vi må komme ut i den situasjonen. Joe Gomez bestemte at vi skulle komme ut, men så tok han et steg tilbake, slik at det ikke ble offside, og så tapte vi duellen.

– Dette er situasjonen. Enhver manager har noen huller han må fylle. Men dersom noen spør meg hva jeg foretrekker: Et lag som forsvarer seg perfekt på dødballer, men som ikke kan å spille fotball, eller det motsatte? Da vil jeg tatt det sistnevnte.

– Men vi jobber med saken. Problemet er at det kan se ut som du har løst det hele ute på treningsfeltet, men så faller vi tilbake til gamle synder ute på banen i kamp.

– Vi må bli bedre til å opptre på en naturlig måte i slike situasjoner. Det er egentlig ikke så vanskelig, om jeg skal være ærlig. Men vi har gjort samme type feil litt for ofte, så nå må vi jobbe med det, og det har vi allerede gjort. Og vi skal gjøre det igjen. Da skal det bli enda vanskeligere å skape sjanser mot oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]