– Vi trengte den

Liverpool drar til Russland med selvtillit, sier kapteinen.

25. sep 2017 kl 00.00 Arild Skjæveland

Etter 3-2 seier på King Power Stadium, stoppet rekken uten seier på fire kamper for Liverpool. Henderson tror det vil gi laget et løft før den viktige bortekampen mot Spartak Moskva på tirsdag.

– Dette gir oss et skikkelig løft. Spesielt slik vi holdt ut på slutten, og viste at vi kan forsvare oss når vi må. I mesteparten av kampen gjorde vi det bra, og fremover på banen så vi alltid farlige ut. Vi må fortsette å jobbe hardt for å få resultater, sier Henderson til Liverpool Echo.

Lite tid til forberedelser

Liverpool skal trene i morgen tidlig, kl. 10.30, i en treningsøkt som skal sendes direkte på klubbens Facebook-sider. Så går turen til Moskva.

– Det blir en kort tid til å omstille seg, men det er fint å være tilbake i Champions League. Vi har en bred nok stall til å håndtere det. Når du vinner kamper gjør det alt lettere. Det blir tøft der borte, men vi må forberede oss skikkelig, sier kapteinen.

Lørdag scoret han sit første mål siden kjempetreffet mot Chelsea på Stamford Bridge for over et år siden.

– Målene mine kommer sjeldent fra meg nå, så det var fint å komme på scoringslista. Det er mye ansvar i rollen min. Når vi angriper, må vi sørge for å ha sikring bak ballen. Jeg og andre spillere er ansvarlig for det. Spesielt om vi mister ballen og presser for å vinne den tilbake.

– Jeg føler at vi gjorde det bra mot Leicester, og det var sjelden at vi fikk kontringer imot. Vi må fortsette med de gode tingene, og forbedre oss på andre ting. Jeg synes det var en god kamp fra oss, med tre scoringer, og vi forsvarte oss tidvis bra. Vi har sluppet inn noen billige mål i det siste, men dette var et steg i riktig retning.

Gleder seg over Coutinho

Philippe Coutinho var Liverpools beste, med både mål og scoring på King Power Stadium.

– Jeg tror alle vet hvor god Phil er. Han kan levere magiske øyeblikk, og har gjort det igjen. Han er en stor spiller, og forhåpentligvis kan han fortsette å spille som det i resten av sesongen.

Henderson forteller at han var misfornøyd med dommer Anthony Taylor på lørdag.

– Jeg ble selvsagt frustrert til tider, og følte noen avgjørelser ikke gikk vår vei. Spesielt de store avgjørelsene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]